Вход
София
Времето в София 4 o C

Изедниците от ЕС посягат и на селското ни стопанство

Изедниците от ЕС посягат и на селското ни стопанство

на 26.05.2020
134229
0
Изедниците от ЕС посягат и на селското ни стопанство
Автор: "Ретро"
26.05.2020
0
134229

Европейската комисия била изпратила писмо до България заради „дискриминационните“ мерки, които държавата налага на търговците и ги задължава да фаворизират местните хранителни продукти. Не че родното земеделско производство е цъфнало и вързало дотолкова, че да задоволи напълно българския пазар. Във всяка квартална зарзаватчийница от пръв поглед се вижда, че съотношението между българските продукти и вносните е почти едно към пет в полза на чуждите. Така е вече от години, така ще продължи и занапред.

Дразнещото в случая е наглостта на евробюрократичните изедници, които, след като съсипаха индустрията ни, международния ни транспорт съвсем наскоро, сега посягат и на селското ни стопанство. Май ни приеха в Евросъюза, за да ни използват като търговска територия, на която да пробутват своето производство. И то със стоки, произведени по занижени стандарти и качество, различно от качеството на същото производство в техните страни.

Да, ние си предпочитаме нашето мляко и саламурено сирене, българския кашкавал, български пържоли и българското агнешко. Никой не възразява срещу наличието на европейски продукти, но такива, които отсъстват и са новост. Съжалявам, но отделите за плодове и зеленчуци във всички супермаркети на големите търговски вериги са просто жалка гледка, която по-скоро отблъсква купувача, отколкото да го привлича. Цените пък на вносните сирена са толкова недостъпни за масовия потребител, че магазинерите ги разфасоват на по стотина-двеста грама, за да не изглежда сумата толкова шокираща. И след като на рафта има българско и френско прясно мляко, защо пък да не избере човек по-евтиното и със сигурност по-малко наблъсканото с консерванти. А и покрай кризата с коронавируса видяхме кой колко струва в ЕС. Между другото съюз от напълно разединени държавни администрации.

 

Коста Алексиев, Пловдив

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 18480
архив

Жена се кара на мъжа си : – Ще взема да напиша над леглото с блажна боя какъв простак си! – Защо? – Да научи целият град!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ дари два апарата за кръвна плазма в Плевен и Стара Загора (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Тези 3 зодии поставят партньора на първо място
x