Излезе новият ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА "МИЛЕНИУМ": Какво не знаем за Първата световна война (ВИДЕО)

КУЛТУРА

Излезе новият ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА "МИЛЕНИУМ": Какво не знаем за Първата световна война (ВИДЕО)

21432
на 20.11.2023
Излезе новият ЕПИЗОД ОТ ПОДКАСТА НА МИЛЕНИУМ: Какво не знаем за Първата световна война (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

В шести епизод на книжния подкаст на издателство "Милениум" разговаряме със специалистката по нова и съвременна история Линда Иванова относно причините за и значимите последствия от Първата световна война.

препоръчано

Първата световна война е резултат от глобализацията и бурното индустриално развитие в края на XIX и началото на XX век. Тя е безпрецедентен по мащаба си конфликт, тъй като е първият, който практически ангажира цялото човечество. Бойните действия водят до жертви и материални поражения, несъизмерими с нито един дотогавашен сблъсък в историята, и се осъществяват дори на нетрадиционни места, незасегнати от войни преди или впоследствие.

Конфликтът от 1914 – 1918 г. предизвиква революционен поврат в принципите на
междудържавните отношения, резултатите от който в голяма степен са видими и днес. Първата световна война променя из основи света и хода на историята, а настоящото издание представя най-важните събития в нея с акцент върху значимостта на отделните им аспекти.

Това, както и всички останали заглавия от хитовата историческа поредица "История на войните" търсете в книжарница „Милениум” в София! Там ще намерите и огромно намаление от до -70% на избрани заглавия по случай Черния Петък!

Поредицата може да поръчате и от сайта на издателство "Милениум".

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 5 декември - изключителен успех очаква Близнаците, запознанствата са разочароващи за Скорпионите
ПИК TV x
Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО) Нидал Алгафари пред ПИК TV: Спешно министри на ГЕРБ и ДПС! Смяна в МВР и нови областни управители! Асен Василев не може да се справи (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК