ИЗЛИЗА СЕНЗАЦИОННАТА ИСТИНА за богомилите

Епицентър

ИЗЛИЗА СЕНЗАЦИОННАТА ИСТИНА за богомилите

76509
на 21.08.2023
ИЗЛИЗА СЕНЗАЦИОННАТА ИСТИНА за богомилите
Автор:   ПИК

Сензационна книга за истинската история на богомилите се очаква да атакува от сряда пазара с логото на издателство „Милениум“. Томчето обобщава всичко известно до този момент, както и факти от някои наскоро открити паметници, които хвърлят нова светлина върху предисторията и зараждането на богомилството у нас.

препоръчано

Можете да си го купите на сергиите за вестници с новия брой на вестник "Ретро", както и в добрите книжарници.

След успеха на изданията с подробни разяснения за живота и дейността на най-известните дейци на богомилството -  Боян Мага, Иван Рилски и Василий Врач, от издателството предлагат и още един, по-обобщен поглед върху това изключително явление. Книгата ще се продава както във вестникарската мрежа, така и във всички елитни книжарници в страната.

В нея се разкрива, че богомилството не е нито ерес, нито „алтернативно християнство“, нито пък е „форма на социален бунт“, както ни убеждават години наред историци, църковни деятели и социални анализатори. То е едно от онези явления, след появата на които светът вече не е същият. По определението на проф. Ерика Лазарова, то е „революционен преврат във философското познание – най-крупният след Сократ“.

Възникването му по нашите земи е напълно логично, според проф. Попхристов.  То е сред най-големите духовни богатства, които ние, българите, притежаваме, но не познаваме добре  и не ценим достатъчно, смята ученият и допълва, че „богомилството е от световно значение, защото с култа си към хуманизма проправя път към истинския духовен ренесанс на човечеството“.

Богомилството първо поставя човека в центъра на мирозданието и изтъква ролята на осъзнатия му нравствен избор като определящ за съдбата на съществуващия обществен ред и бъдещето на вселената. Това превръща самото учение, а и страната ни, която е негова люлка, до висшите нива на световното историческо и цивилизационно развитие.

Всички книги на издателство „Милениум“ могат да бъдат закупени на www.milleniumbg.eu , във фирмената книжарница на ул.“Цар Иван Шишман II“ № 18 в столицата, както и на книжна борса „Болид“, бул. "Искърско шосе" 19, щанд 22, тел.: 02/879 40 06 в работни дни от 9-16 ч. или на мейл [email protected]

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с хороскоп за 30 септември - Овните се радват на успехи, Телците са на обратния полюс
ПИК TV x
Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО) Легендата Нешка Робева гневно пред ПИК TV: Цялото ПП са нагли престъпници (ВИДЕО)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК