ИЗЛОВЕНИ В ИЗДЪНКИ: Риана, Кардашиян и Обама купували фалшиви последователи

ГАЛЕРИЯ ШОУ

ИЗЛОВЕНИ В ИЗДЪНКИ: Риана, Кардашиян и Обама купували фалшиви последователи

4871
на 07.04.2021
ИЗЛОВЕНИ В ИЗДЪНКИ: Риана, Кардашиян и Обама купували фалшиви последователи
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Няма как да не сте се чудили, че звезди в социалните мрежи имат милиони последователи. Но някои от тях си купуват последователи. А това е така, защото в социалните мрежи броят последователи е нещо като форма на валута. Колкото повече последователи имаш, толкова по-известен и влиятелен ставаш. Така нараства и цената, за която например те биха рекламирали даден продукт.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Но кои са звездите, които са хващани, че си купуват последователи в социалните мрежи, разказва каналът "VIP Virals" във vbox7.

Ким Кардашиян

Тя днес има 212 млн. последователи, като се твърди, че за да рекламира даден бранд, взима по 500 хил. долара на публикация. През 2014 г. обаче Инстаграм правят чистка на фалшиви последователи и тя се разделя с 1.5 млн. последователи. Днес се твърди, че над 40% от последователите ѝ са фалшиви.

Лейди Гага

През 2018 г. Туитър разчистват профили от фалшиви последователи. Звездата губи над 2.5 млн. абонати. Днес в платформата я следват над 84 млн. последователи, като няма скорошни данни за това колко от тях са купени ботове.

Опра Унфри

Тя може и да е телевизионна легенда, но близо 50% от последователите ѝ онлайн са ботове. По изчисления става въпрос за над 11.6 млн. фалшиви последователи.

Риана

Няма звезда, която да се е излагала повече от нея в това отношение. Първо, че ѝ се наложи да си прави втори Инстаграм профил, след като първият ѝ беше изтрит. През 2014 г. бяха изтрити от профила ѝ 1.2 млн. фалшиви абонати. В Туитър пък се раздели с над 2.5 млн. бота.

Кейти Пери

Имаше едно време, в което Кейти Пери беше сред най-следваните. Но това бързо беше разобличено. Стана ясно, че 46% от последователите ѝ са фалшиви, а 40% - неактивни. И стана доста неловко.

Барак Обама

Бившият президент на САЩ бе сред най-следваните хора в Туитър. Въпреки това истината е, че голяма част от тях са ботове. Изчислено е, че фалшивите профили, следващи президента Обама, са 53%.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК