ИЗЛОВЕНИ В ИЗДЪНКИ: Риана, Кардашиян и Обама купували фалшиви последователи

ГАЛЕРИЯ ШОУ

ИЗЛОВЕНИ В ИЗДЪНКИ: Риана, Кардашиян и Обама купували фалшиви последователи

3166
на 07.04.2021
ИЗЛОВЕНИ В ИЗДЪНКИ: Риана, Кардашиян и Обама купували фалшиви последователи
Автор:   ПИК

Няма как да не сте се чудили, че звезди в социалните мрежи имат милиони последователи. Но някои от тях си купуват последователи. А това е така, защото в социалните мрежи броят последователи е нещо като форма на валута. Колкото повече последователи имаш, толкова по-известен и влиятелен ставаш. Така нараства и цената, за която например те биха рекламирали даден продукт.

препоръчано

Но кои са звездите, които са хващани, че си купуват последователи в социалните мрежи, разказва каналът "VIP Virals" във vbox7.

Ким Кардашиян

Тя днес има 212 млн. последователи, като се твърди, че за да рекламира даден бранд, взима по 500 хил. долара на публикация. През 2014 г. обаче Инстаграм правят чистка на фалшиви последователи и тя се разделя с 1.5 млн. последователи. Днес се твърди, че над 40% от последователите ѝ са фалшиви.

Лейди Гага

През 2018 г. Туитър разчистват профили от фалшиви последователи. Звездата губи над 2.5 млн. абонати. Днес в платформата я следват над 84 млн. последователи, като няма скорошни данни за това колко от тях са купени ботове.

Опра Унфри

Тя може и да е телевизионна легенда, но близо 50% от последователите ѝ онлайн са ботове. По изчисления става въпрос за над 11.6 млн. фалшиви последователи.

Риана

Няма звезда, която да се е излагала повече от нея в това отношение. Първо, че ѝ се наложи да си прави втори Инстаграм профил, след като първият ѝ беше изтрит. През 2014 г. бяха изтрити от профила ѝ 1.2 млн. фалшиви абонати. В Туитър пък се раздели с над 2.5 млн. бота.

Кейти Пери

Имаше едно време, в което Кейти Пери беше сред най-следваните. Но това бързо беше разобличено. Стана ясно, че 46% от последователите ѝ са фалшиви, а 40% - неактивни. И стана доста неловко.

Барак Обама

Бившият президент на САЩ бе сред най-следваните хора в Туитър. Въпреки това истината е, че голяма част от тях са ботове. Изчислено е, че фалшивите профили, следващи президента Обама, са 53%.

Сподели:
Бомба x
ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Роботът на Марс извлече 5 грама кислород ЗА ПЪРВИ ПЪТ: Роботът на Марс извлече 5 грама кислород
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Бойко Борисов: Продължаваме да подобряваме пътищата в страната (ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV: Бойко Борисов: Продължаваме да подобряваме пътищата в страната (ВИДЕО)
ново
Днес: 209
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това