ИЗМАМА НА ЕДРО: Как ПП екзекутира държавата - Асен Василев би опоскал и Форт Нокс и от златните кюлчета на американците ще остане само спомен

Епицентър

ИЗМАМА НА ЕДРО: Как ПП екзекутира държавата - Асен Василев би опоскал и Форт Нокс и от златните кюлчета на американците ще остане само спомен

88099
преди 5 часа
ИЗМАМА НА ЕДРО: Как ПП екзекутира държавата - Асен Василев би опоскал и Форт Нокс и от златните кюлчета на американците ще остане само спомен
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавата е обект на измама! ПП екзекутираха държавата. Асен е скроен по такъв начин, че ще опоска и Форт Нокс, ако се окаже там, и от златните кюлчета ще остане само спомен.

препоръчано

До този извод стигна журналистът и политически анализатор Калина Андролова. Повод за коментара й в социалната мрежа бе интервюто на бившия финансов министър в сутрешния блок на бТВ в петък. 

"Не мога да не призная, че Асен Василев за разлика от Кики е много по-интелигентен играч и виртуозно подвежда зрителите. ГЕРБ трудно ще го прехвърлят него, въпреки че се твърди, че Асен отдавна е опитомен от корупционните схеми.

Мога да си представя какво говори на американските си познати, и какви висоти постига в създаването на заблуди. На Асен никога нищо няма да му е достатъчно, защото той гледа на държавата като на огромна схема, в която той като управител на всички финанси може да плува свободно и да измисля всякакви кройки за извличане на ресурси към частните джобове.

Държавата е обект на измама! Увеличаване на дълга, източване на енергийните дружества, разтурване на обществения газов доставчик, въвеждане на "енергийна вноска", която се оказа несъбираема, опити за разпродажба на 700 хиляди декара обработваема земя от държавния поземлен фонд срещу компенсаторки, управление на бюджета като математическа стъкмистика, а не като мениджмънт на публични политики за развитие, и т.н.", пише Андролова в социалната мрежа.

"Асен говори като фокусник, разказва как всичко е топ, само че помним как търсеше приходната част на бюджета под дърво и камък... Асен действа по следния начин – отива там, където има пари, изпразва всичко, фалира каквото има и си тръгва. И всички приказки за разцвет в България по времето на Асен, Кирил и ПП са сърцераздирателна чиклитна лъжа. Асен е скроен по такъв начин, че ще опоска и Форт Нокс, ако се окаже там, и от златните кюлчета ще остане само спомен.

ПП екзекутираха държавата. Подобно управление е меко казано престъпление. Но човек вижда толкова, колкото знае. А службите действат толкова, колкото им се позволява. На подрастващите избиратели трудно може да се обясни що е то измама. Същността на измамата е в това, че тя никога не изглежда като измама. Да звучиш свръхубедително е част от измамата. Тя е декор, който увлича наивници.

А разрушаването на една държава, декорирано като "промяна на модела", "борба с корупцията", "реформи" и "грижа за фиданките", е измама на много едро. Гигантска измама! Опустошаваш държавата, казвайки, че я оправяш. И колкото повече я опустошаваш, толкова повече твърдиш, че я оправяш.

Невежеството е сляпото оръдие, което даде власт в ръцете на тези хора и доведе България до абсурд. Всяка страхотна измама винаги е красива и проста, както казва О.Хенри. Измамата рано или късно се превръща в обективната реалност.

И тогава половината електорат, по-умната половина, напуска заблудата, но друга, една по-наивна част, остава - защото всяка нелепост и всяка непочтеност си има клакьори, аплодиращи собствените си грешки.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите САМО В ПИК: Вижте топ хороскопа на Алена в деня за размисъл - в Раците бушуват агресия и емоция, Съдбата поднася изненади на Девите
ПИК TV x
Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване Проф. Георги Рачев пред ПИК TV с ЕКСПРЕСНА ПРОГНОЗА: Времето в неделя ще е толкова хубаво, че не може да служи като оправдание за негласуване
ново
Днес: 54
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК