Изплуват нови подробности за миналото на екзекутирания Мартин Нотариуса - брутално изнудвал богаташи, ето кои са част от жертвите му

Акценти

Изплуват нови подробности за миналото на екзекутирания Мартин Нотариуса - брутално изнудвал богаташи, ето кои са част от жертвите му

234028
на 12.02.2024
Изплуват нови подробности за миналото на екзекутирания Мартин Нотариуса - брутално изнудвал богаташи, ето кои са част от жертвите му
Автор:   ПИК

Изплуват нови подробности за миналото на Мартин Божанов-Нотариуса. Оказва се, че той брутално е изнудвал родни богаташи преди да бъде екзекутиран в София.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Ветко и Маринела Арабаджиеви били негови жертви. И не само – банкерката Петя Славова също е била изнудвана от него, пише сайтът “Crimesbg“.

Ветко и Маринела са използвали услугите му за да освободи сина им Вълчо от следствения арест. След това те се обърнали към него за да подготви и върне екстравагантните олигарси от Испания у нас.

На 1 септември 2018 г. хотел “Маринела” почерня от качулки, а Арабаджиеви бяха обвинени в крупни данъчни престъпления. Твърди се, че именно Нотариуса им подшушнал кога да избягат от България. Той обаче пропуснал да ги предупреди да вземат със себе си и Вълчо. Така младежът се озова зад решетките, изкупвайки грешките на родителите си.

След това Нотариуса не успял да им уреди бързо излизане от родния арест. Той ги убедил да се предадат с уверението, че ще лежат максимум 72 часа. Но вместо това престоят им на топло се проточи месеци наред, което разсипа здравето на Маринела. Тя все още се възстановява от ужаса. Още по-тежко изтърпя ареста си Ветко, който бил на крачка от лудостта, ако вярваме на съкилийниците му.

Вместо да се забърза с пускането им под домашен арест, Нотариуса ги изнудвал за още по-големи суми. Известните богаташи били принудени да му се отчитат в кеш всеки месец, въпреки че сметките им бяха запорирани.

Наглият Божанов също така настоявал Арабаджиеви да му водят нови тлъсти клиенти. Най-много го блазнел свата на олигарсите Миню Стайков, както и Веселин Денков, чиято половинка Ивайла бе в тясното обкръжение на Маринела по онова време. За негово нещастие Денков и Стайков излезли костеливи орехи. Те отказали станат жертви на рекета. Нещо повече – Ивайла Бакалова единствена се осмели да покаже лицето му пред обществото, представяйки сензационни и скандални записи как той изнудва мъжа й със стотици хиляди евро.

Най-големият крах на Нотариуса с Арабаджиеви бе фактът, че те излязоха на свобода не благодарение на него, а заради променената политическа конфигурация през 2021 г. Тогава ПП и ДБ дойдоха на власт.

Още по-мътни и кървави били отношенията на Нотариуса с банкерката Петя Славова
Тя се прочу с източването на тлъсти суми от сметките на вип клиентите на “Инвестбанк”, сред които бе и разстреляният варненски бизнесмен Боби Манджуков. Славова разчитала Мартин Божанов да замете следите на престъпленията, но вместо това била принуждавана от него да му прехвърля скъпи и лъскави имоти от портфолиото си. Така тя таила надеждата, че няма да я застигне съдбата на Маринела Арабаджиева в затвора. Според близки до банкерката, тя му се отчитала буквално месеци преди разстрела, защото тайните, които той знаел били твърде тежки и опасни.

Припомняме, че адв. Велимир Атанасов и съдружникът му Мартин Божанов са партньори в консултанските дружества “Бърд Консултинг“, “Холк Консултинг“ и “ИБ-Консултинг 1”. Именно тези дружества с управител Мартин Божанов са и основните консултанти на “Инвестбанк” и лично на собственичката Петя Славова. Нещо повече – тези компании са най-доверените съветници на Славова, представлявайки банката по най-важните дела.

В светлината на подобни разкрития, органите на реда все по-активно опитват да съберат данни и за останалите му жертви, попаднали в капана на Мартин Божанов-Нотариуса, за да подредят пъзела от рекет и измами по високите етажи на хайлайфа и ъндърграунда.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 4 март - емоцията пречи на Овните, всичко започнато носи успех на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Въпреки напъните на сглобката да изчегърта празника - не се гаси туй, що не гасне: На 3 март Русия ни освободи от турско робство! (ВИДЕО)
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК