Вход
София
Времето в София 7 o C

Изправят на съд плантатори от Петрич, садили коноп

Изправят на съд плантатори от Петрич, садили коноп

на 27.10.2020
4798
0
Изправят на съд плантатори от Петрич, садили коноп
Автор: ПИК
27.10.2020
0
4798

Обвиняеми по дела на районните прокуратури в Петрич и Сандански за незаконно отглеждане на марихуана са предадени на съд.

Районна прокуратура – Петрич, е предала на съд А.К. по обвинение за извършени от него престъпления по чл. 354в, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 3 от НК.

През пролетта на 2019 г. обвиняемият засял растения от рода на конопа (марихуана) на нива в района на Петрич. Впоследствие, до 9 октомври 2019 г., той отгледал тридесет броя такива с височина от около 100 см до 120 см. Общата им маса в сухо състояние е 5,210 кг, със съдържание на активен наркотично действащ компонент тетрахидроканабинол 14,2 %. Стойността на наркотика възлиза на 20 840 лева.      

Освен това обвиняемият К. незаконно държал марихуана, разпределена в няколко обекта, оценена съгласно Постановление на МС относно тарифи за нуждите на съдопроизводството, на 1488 лева.

Приключило е и досъдебното производство, водено от Районна прокуратура – Сандански, срещу А.А. за незаконно отглеждане на растения от рода на конопа (марихуана). Обвиняемият ги засял и отглеждал в местността Тодоров усое, в района на село Палат, община Струмяни, на нива от 45 кв. м. Същите били установени и иззети на 26 юни 2020 г. Прокуратурата е предала А.А. на съд с внесения обвинителен акт.

Сподели:
свързани новини
Спипаха двама с нива за коноп край Сандански Спипаха двама с нива за коноп край Сандански
Двама мъже са арестувани заради отглеждане на коноп в...
на 23.07.2020
Рецидивист си посади коноп край Велико Търново, полицията го спипа Рецидивист си посади коноп край Велико Търново, полицията го спипа
Служители на Районно управление-Полски Тръмбеш установиха...
на 07.08.2020
Разследват за нелегален коноп в къща в Еленов дол Разследват за нелегален коноп в къща в Еленов дол
Окръжна прокуратура – Перник, води разследване по...
на 28.09.2020
Прокуратурата във Варна разследва плантация с коноп за 7 мииона лева (СНИМКИ) Прокуратурата във Варна разследва плантация с коноп за 7 мииона лева (СНИМКИ)
Районната прокуратура във Варна ръководи досъдебно...
на 01.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19087
архив

Фирма провежда конкурс за свободна позиция. Постъпили са цяла купчина автобиографии. Уморен и отегчен служител от отдел ТРЗ хваща половината автобиографии и без дори да ги погледне, ги хвърля в коша: - На нас каръци не ни трябват!

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x