Изправят пред съда насилник, заканил се да убие съпругата си

Темида

Изправят пред съда насилник, заканил се да убие съпругата си

9605
преди 10 часа
Изправят пред съда насилник, заканил се да убие съпругата си
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Районна прокуратура – Видин, внесе в съда обвинителен акт срещу Л.М., на 57 години, привлечен в качеството на обвиняем за извършени от него в условията на домашно насилие престъпления по чл. 144, ал. 3, т. 1 и т. 3, вр. ал. 1 и по чл. 131, ал. 1, т. 5а, вр. чл. 130, ал. 1 от НК.

препоръчано

Обвиняемият Л.М. живеел със съпругата си В.М. в с. Орешец, област Видин.

На 24.04.2024 г. мъжът се прибрал вкъщи след полунощ в нетрезво състояние. Между съпрузите възникнало спречкване по повод предстоящия преглед на Л.М. в болница.

Обезпокоена от агресивното поведение на обвиняемия, В.М. се обадила на сина си с молба да подаде сигнал на телефон за спешни случаи 112, което той направил.

Непосредствено след това Л.М. влязъл в спалнята, където се намирала съпругата му с нож в ръка. Гневно го замахнал към нея и го опрял в гърдите й, отправяйки закана с убийство. В опит да го спре, жената се принудила да хване ножа откъм острието и така успяла да го отмъкне от нападателя. Вследствие на това получила порезна рана на ръката.

Пострадалата В.М. се затичала към входната врата и я отключила на пристигналите на място полицейски служители.

Извършителят на деянията Л.М. бил задържан.

Предстои делото срещу обвиняемия, който е осъждан, да продължи в съда.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 3
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК