Изпращат Меркел с парад

Европа

Изпращат Меркел с парад

5701
на 02.12.2021
Изпращат Меркел с парад
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Германската армия почете с прощален парад канцлерката Ангела Меркел за 16-те й години управление, предаде ДПА.

препоръчано

Оттеглящата се от властта Меркел изнесе кратка реч преди церемонията.

Заради коронавируса няма да има прием и ще присъстват доста по-малко хора от обичайно. Очаква се президентът Франк-Валтер Щайнмайер и съпругата му Елке Бюденбендер да бъдат почетни гости на тържеството.

Меркел е избрала за прощалната церемония песента на Хилдегард Кнеф "Fuer mich soll's rote Rosen regnen" (Нека да валят червени рози за мен). Освен химна "Grosser Gott, wir loben Dich" (Велики Боже, ние Ти отдаваме хвала) армейският оркестър ще изпълни и песента на Нина Хаген "Du hast den Farbfilm vergessen" (Ти забрави цветния филм).

Подобен парад е най-високата чест, която германската армия може да отдаде на цивилно лице и по традиция с нея могат да бъдат удостоени не само канцлерите, а и президентите, и министрите на отбраната при прощалните им церемонии.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юни - сериозни промени в личния живот на Овните, Козирозите са склонни към инатливо критикарстване САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 юни - сериозни промени в личния живот на Овните, Козирозите са склонни към инатливо критикарстване
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ШОК на консултациите при Радев - ген. Атанасов пита охраняват ли снайперисти къщата на Борисов в Банкя и има ли заплаха за живота му (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ШОК на консултациите при Радев - ген. Атанасов пита охраняват ли снайперисти къщата на Борисов в Банкя и има ли заплаха за живота му (ВИДЕО)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК