ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК: Борисов с нов план! Вкарва само петима от ГЕРБ в проектокабинета - останалите ще са експерти

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК: Борисов с нов план! Вкарва само петима от ГЕРБ в проектокабинета - останалите ще са експерти

302650
на 05.05.2023
ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК: Борисов с нов план! Вкарва само петима от ГЕРБ в проектокабинета - останалите ще са експерти

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Бойко Борисов има нов план за съставяне на правителство, научи изпреварващо ПИК.

препоръчано

След като ГЕРБ-СДС категорично отхвърли варианта за подкрепа на правителство на ПП-ДБ с втория мандат заради техния отказ в кабинета им да присъстват и политици от първата политическа сила, от днес формацията започна преговори с всички останали партии.

Заради този развой на събитията на политическата сцена, е отпаднал вариантът на списъка, изцяло със знакови лица на ГЕРБ, който се тиражира в медийното пространство от началото на седмица. В него евентуалните премиери в проектокабинет на ГЕРБ бяха двама - Бойко Борисов и Даниел Митов.

На този етап категорична номинация за най-горещия пост няма и е по-вероятно тя да не бъде заета от лице на ГЕРБ, научи ПИК от свои източници.

Бившият министър на външните работи Даниел Митов обаче е един от петимата, на които лидерът на партията Бойко Борисов смята да заложи в проектокабинета. 

Останалите сигурни имена са Томислав Дончев - за вицепремиер по европейските фондове, Деница Сачева - вице по демографската и социалната политика, Делян Добрев - министър на енергетиката и почти сигурно Кирил Ананиев - на финансите.

По-рано днес самият Добрев индиректно потвърди информацията на ПИК, че вече тиражираният списък е бил редуциран. С уговорката, че изразява лично мнение, той коментира пред Нова тв: "На тези партии, които желаят да подкрепят ГЕРБ за кабинет в рамките на 49-ото НС, трябва да се даде възможност да излъчат и техни експерти или политически лица. Когато видим тези лица, ние като мандатоносители можем да преценим дали да ги приемем в този кабинет и да ги предложим в нашия мандат или не".

Той допълни, че при съгласие от страна на партиите извън ПП-ДБ и "Възраждане", квотата на ГЕРБ в един такъв евентуален проектокабинет ще бъде комбинация от политици и експерти. "Половината ни министри ще бъдат политически лица, другите експерти", посочи Добрев.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК