ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК: Заговорът срещу Рая Назарян удря на камък - няма мнозинство, за да бъде свалена

ТОП НОВИНАТА

ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК: Заговорът срещу Рая Назарян удря на камък - няма мнозинство, за да бъде свалена

480748
на 01.08.2024
ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК: Заговорът срещу Рая Назарян удря на камък - няма мнозинство, за да бъде свалена
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Заговорът за свалянето на Рая Назарян от поста председател на 50-ото Народно събрание търпи провал още в зародиш, научи ПИК от двама независими един от друг източници в парламента. 

препоръчано

Както ПИК съобщи вчера, горещият слух из бившия Партиен дом донася, че планът е измислен по оста Румен Радев - Ахмед Доган - Кирил Петков - Христо Иванов. Целта е на мястото на Назарян да бъде избран нов председател, който в последствие Радев да назначи за служебен министър-председател съгласно промените в Конституцията, които рязко стесниха кръга с потенциални премиери.

Превратаджиите имат и готова кандидатура за мястото на Назарян - бившия министър на регионалното развитие Андрей Цеков.

В последни дни се е провеждала тайна организация за сработването на плана с активното участие на Божидар Божанов и Христо Иванов. "Проверете вчера колко разговора е имало и на кого са звънели Божо Божанов и Христо Иванов... Те си го говорят това из парламента", заяви по-рано днес председателят на ДПС Делян Пеевски.

С половин уста Божанов в кулоарите призна, че в ППДБ търсят вариант министър-председателят и вътрешният министър да не бъдат на Пеевски. 

Заговорът им обаче засега не е срещнал нужната подкрепа сред парламентарно представените политически сили. Според предварителната информация планът е бил ППДБ да намерят повод, за да поискат оставката на Рая Назарян. До този ход обаче най-вероятно изобщо няма да се стигне, тъй като на този етап заговорниците не са събрали мнозинство, за да прокарат идеята си.  

Но дори и да поискат оставката на Назарян, предложението ще бъде блокирано с гласовете са ГЕРБ-СДС, ДПС на Делян Пеевски, "Има такъв народ" и "Възраждане". Дори и хипотетично хората на Костадин Костадинов да гласуват "въздържали се", както направиха при избора на Рая Назарян в края на юни, решението няма да мине.

Още по-големият проблем в плана на ППДБ и компания е, че нямат безспорна фигура, която да смени Рая Назарян. Идеята Андрей Цеков да стане председател на парламента няма как да срещне одобрението на "Възраждане" и "Има такъв народ", категорични са запознати с процесите в 50-ото Народно събрание. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 1
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК