ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК ТV! Корнелия Нинова хвърли оставка, но остава в парламента: Оттеглям се! Резултатите ни са катастрофални, поемам отговорността (ВИДЕО)

Акценти

ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК ТV! Корнелия Нинова хвърли оставка, но остава в парламента: Оттеглям се! Резултатите ни са катастрофални, поемам отговорността (ВИДЕО)

397235
на 11.06.2024
ИЗПРЕВАРВАЩО В ПИК ТV! Корнелия Нинова хвърли оставка, но остава в парламента: Оттеглям се! Резултатите ни са катастрофални, поемам отговорността (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ръководството на "Позитано" 20 дава пресконференция, на която отчита изборните си резултати за национален и европейски парламент.

препоръчано

Колко драматични за БСП са 7-те й процента и ще подаде ли лидерът Корнелия Нинова оставка, която вече и беше поискана на спонтанен протест пред централата от млади социалисти вчера, е големият въпрос, който очаква отговори.

По информация на ПИК Нинова ще подаде оставка заради много ниските резултати на БСП на изборите на 9 юни.

Националният съвет на партията ще избере заместник, който да изпълнява функциите на председател.

За важната пресконференция, Нинова беше избрала бял костюм. До нея на президиума са Георги Свиленски и Христо Проданов.

"Беше една хубава, жива кампания“, отчете тя.

"Имаме да ви казваме няколко неща. Най-голямата тревога е дъното на избирателната активност. Този път протестният вот се изрази в негласуване“, продължи тя.

"Няма победител на тези избори, защото всички, без ДПС и ИТН, губим гласове“, отчете още соцлидерката.

Тя посочи, че тази фрагментация в парламента, означавала само едно - нестабилност.

"За нас е пълен провал поведението на социологията. Нито едно нещо не се сбъдна. Никой не улови дори и най-малкото движение на "Величие“, изтъкна Нинова.

Нинова се похвали, че след резултатите е станало ясно, че единствено БСП представлява лявото.

"Оценявам нашите резултати като катастрофални. Подавам оставка. Свиквам Националния съвет. Трябва да избере един от заместник-председателите да довърши мандата“, каза Нинова. Тя посочи, че Конгресът ще се проведе през октомври.

По отношение на политиките, нямаме грешки, социални политики, доходи, качество на живот, морал в политиката, само ние не влязохме в сглобки - ние не сме сгрешили. Сигурно има и други грешки, ще се види, анализира. Взимаме мерки, аз поемам отговорността! Оттеглям се, коментира още Корнелия Нинова.

"Отговорността е на ГЕРБ и на Борисов. Те са първи, да си носят отговорността кой ще е премиер. В партийни сглобки не участваме, сглобки не подкрепяме!“, зарече се Нинова. И отново заяви, че от БСП виждат като единствен изход програмен надпартиен кабинет. 

"Не, няма да напускам парламента. Избрана съм за депутат от народа“, уточни Нинова.

В момента не съм кандидат за лидер, а съм лидер, който си подава оставката, изстреля Корнелия Нинова.

Тя обясни, че е била част от живата верига, която се опита да запази от премахване и нарязване на Паметника на Съветската армия. "Пишем обяснения, това не съм го обявявала публично, че сме ОПГ "Хулигани““, заяви Нинова и припомни, че е изключила от редиците си общинските съветници в София, задето се сглобили с онези, които яли тортата с детски главички.

Нинова призова за здрав разум при съставянето на правителство, защото в противен случай, новите избори през есента, ще значи още по-ниска избирателна активност и да се влезе в спирала на избори.

"Ние война не водим, поканихме всички да дойдат. Никого не сме наричали стари бастуни, задайте си тези въпроси към тези хора, питайте ги и първите 7 години, явно липсват“, коментира тя и трусовете вляво. 

"При прекия избор оставката се подава пред членовете на БСП, нито пред Изпълнителното бюро, нито пред Националния съвет“, завърши Нинова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Финансови проблеми за Рака, Лъвовете да не пътуват
ПИК TV x
Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО) Иван Таков пред ПИК TV: Нинова пречи на лявото обединение! Ето какво трябва да направим, за да е успешно (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК