Вход
София
Времето в София 13 o C

Изпълнителният директор на "Лев Инс" Павел Димитров пред ПИК: Питаме Цветанов как ще се възстановят щетите за компании и хора от атаките му и искаме извинение!

Изпълнителният директор на "Лев Инс" Павел Димитров пред ПИК: Питаме Цветанов как ще се възстановят щетите за компании и хора от атаките му и искаме извинение!

на 27.09.2020
216344
0
Изпълнителният директор на "Лев Инс" Павел Димитров пред ПИК: Питаме Цветанов как ще се възстановят щетите за компании и хора от атаките му и искаме извинение!

По повод на разпространената от ЗК "Лев Инс" информация за днешната среща на служители на компанията с Цветан Цветанов, на която те са му връчили остра декларация пред "Интер Експо център", където те проведоха национално съвещание по корпоративна киберсигурност, а той учреди партията си, потърсихме изпълнителния директор на компанията Павел Димитров за повече подробности.

ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ: Експерти попиляха Цветан Цветанов след поредната атака срещу ГЕРБ

ПОЛИТИЧЕСКИ АНАЛИЗ: Експерти попиляха Цветан Цветанов след поредната атака срещу ГЕРБ

Политологът Христо Панчугов и Михаил Кръстев от Института...

на 16.09.2020

Ето какво разказа г-н Димитров пред ПИК:

- Г-н Димитров, до медиите бе разпространена остра декларация на ЗК „Лев Инс“ към Цветан Цветанов, която му е била връчена. Какво я провокира, нарочна ли беше срещата ви или случайно се натъкнахте на него?

- Ние имахме национално съвещание, което е планирано отпреди доста време, тъй като предвид мерките, които се затягат в момента в страната, е необходимо да се проведе, защото следващата ни среща може да е онлайн. Всъщност то започна в събота, когато ние видяхме, че всичко е брандирано със стикери на „Републиканци за България“, както се нарича проектът на г-н Цветанов.

Информирахме се кой освен нас ще бъде в „Интер Експо център“ и разбрахме, че там ще се провежда учредителното събрание на тази партия.

В следващия момент служителите на дружеството, които са дългогодишни, тъй като имаме над 100 регионални структури и над 1000 души, които работят в тях, изразиха мнение, че се опасяват от такъв политически проект, тъй като все още си спомнят за щетите от 2010 г., когато компанията бе незаконно нападната. Съответно голяма част от нашата репутация пострада, много служители бяха подложени на психически тормоз най-вече, заради което претърпяха и доста големи неимуществени загуби.

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Скандален общински съветник-русофил пристана на Цветан Цветанов

РАЗКРИТИЕ НА ПИК! Скандален общински съветник-русофил пристана на Цветан Цветанов

Георги Градевски - независим съветник в Общинския съвет в...

на 20.09.2020

В тази връзка служителите на компанията изискаха да реагираме по някакъв начин и да се защитим, защото поради своеволната проява на Цветанов през 2010 г. като ръководител на вътрешното министерство, те се опасяват, че ако възникне един такъв проект, могат отново да пострадат не само „Лев Инс“, но и редица фирми, както пострадаха в годините от 2010 нататък.

Като цяло ние не сме против реализирането на никакви политически проекти, но в нашата декларация се иска да се знае с какъв морал и от какви ценности се ръководи тази партия. Защото в годините назад ние не видяхме този морал, който в момента се декларира от създателите на тази партия Цветанов и Камбитов.

През днешния ден ние бяхме готови с нашата декларация и една от почивките между нашите блокове съвпадна с пристигането на г-н Цветанов. Ние искахме да му връчим тази декларация не само на него, а на всички членове и учредители на този политически проект, за да знаят все пак какво са изпитали през годините хиляди български граждани.

- И какво се случи, когато връчихте декларацията си на Цветанов?

- При връчването на декларацията, която той явно не очакваше, той ни каза, че в срок от 20 дни е готов да даде обяснение, да даде отговор за действията си срещу компанията. И че той няма нищо лично към нея. Това бяха неговите думи.

СКАНДАЛ: Ето как Цветан Цветанов контролира СЕМ и обществените БНР и БНТ

СКАНДАЛ: Ето как Цветан Цветанов контролира СЕМ и обществените БНР и БНТ

Огромен скандал е на път да се заформи в оше неучредената...

на 25.09.2020

Съвсем цивилизовано му казахме, че очакваме тази среща, защото ние искаме обяснение дали този политически проект ще проповядва ценностите, които декларира или фирмите ще получат същия този удар, който получиха през 2010-а и следващите години, когато той беше в МВР.

Не сме му поставяли никакъв ултиматум. Това бяха неговите думи. Той сам си постави срок за срещата, на която да даде отговор на тези въпроси.

- В думите му имаше ли намек, че някой друг е инспирирал действията му и това не е станало по негово решение и преценка?

- Той направи намек, че отговорността не е негова.

- А защо беше намесено името на Алексей Петров?

- На този семинар по корпоративна киберсигурност, който провеждахме, Алексей Петров беше лектор. Той говори по тема, свързана с промяната, предприемачеството и предизвикателствата в новата среда. В момента, в който ние отидохме да връчваме декларацията на г-н Цветанов, Алексей Петров си тръгна и не е участвал в този разговор. В него участваха само служители на ЗК „Лев Инс“.

Искам да кажа, че декларацията е свързана с репресията на служители на компанията като цяло, както и с гражданска позиция по отношение на тези компании и фирми, които преустановиха съществуването си след подобен начин на проявяване на своеволна агресия срещу тях. Посочихме и някои от първите случаи.

Декларацията се появи спонтанно сутринта. И не на последно място тя е свързана с резултатите от тази репресия, т.е. материалните и финансови загуби както на компанията, така и с нематериалните загуби на служителите и репутационните загуби, както за нас като професионалисти, така и за ЗК „Лев Инс“, така и за ония, които в един момент се почувстваха застрашени от такива неправди.

- Какво очаквате да чуете след 20 дни? Какво може да обясни Цветанов за всичко това?

- В декларацията ясно е записано, че очакваме отговор на няколко въпроса: кой и по какъв начин ще възстанови психологическите щети, нанесени на служителите, репутацията, както на професионалистите, които са работили и продължават да работят към този момент в компанията, съответно и немалките материални щети и ще получим ли вече извинение, след като целият държавен апарат беше впрегнат да бъдат правени хиляди проверки на компанията, от които не се установи нищо незаконно и нищо неизрядно. Ще получи ли „Лев Инс“ извинение и в потвърждение на това и признания, че всъщност е било грешка да се действа така срещу тази компания.

- Казахте, че сте подготвили тази декларация за всички участници във форума на Цветанов. Успяхте ли да им я връчите?

- Тъй като учредителното събрание беше с охрана, което е съвсем нормално, ние по никакъв начин не искахме да влизаме в конфликт с никого, ние я предадохме на г-н Цветанов и съответно алармирахме всички медии и това е начина тя да бъде разпространена и до учредителите на този политически проект.

- А как ще коментирате появата на такъв проект? Има ли бъдеще за него в политиката?

- Като представител на ЗК „Лев Инс“ мога да кажа, че ние никога не сме оказвали политическа подкрепа на никого и не сме се намесвали в политическия живот. Всеки има право да организира своите проекти. Ние не реагираме срещу политическия проект, а срещу начина, по който ръководителят на тази партия е действал срещу застрахователното дружество и срещу множество други компании в цяла България. В тази протестна декларация никъде не се казва да не се прави този политически проект, а искаме ясното разграничение, извинение и потвърждение за ценностите и морала, с които ще действа тази политическа партия в бъдеще. Изразили сме мнението си как може това да стане в самата декларация.

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34835
архив

Близкоизточна поговорка:
Ако планината не отива при Мохамед - значи Моше е платил повече...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x