Израелската армия обяви, че е започнала сухопътна операция в Югозападен Ливан

Близък изток

Израелската армия обяви, че е започнала сухопътна операция в Югозападен Ливан

13460
преди 4 часа
Израелската армия обяви, че е започнала сухопътна операция в Югозападен Ливан
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ) обявиха официално началото на сухопътна операция в Югозападен Ливан. "Продължаваме с ограничените и целенасочени операции", се казва в изявлението на израелската армия. 

Израелските военни заявиха, че увеличават натиска върху ливанската проиранска шиитска групировка "Хизбула", която изстреля множество ракети по различни цели в Северен Израел.

препоръчано

"Днешният обстрел на района около северния израелски град Хайфа беше безпрецедентен", коментира кмет на близко населено място. Засега няма информация за жертви или материални щети.

По-рано израелските сили за отбрана съобщиха, че при "прецизен, базиран на разузнаването удар в района на Бейрут" е бил убит Сухаил Хусеин Хусейни, командир на щаба на "Хизбула". Засега няма коментар от страна на ливанската групировка. 
Израел е ликвидирал още един високопоставен командир на "Хизбула"
 
Иран тази нощ активира системите за противовъздушна отбрана в Исфахан, предаде ДПА, като се позова на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция.

В района се чуха няколко взрива, които предизвикаха опасения за възможна израелска атака в отговор на иранското ракетно нападение преди седмица.

В Исфахан са разположени важни обекти, свързани с отбранителната индустрия и с иранската ядрена програма.

Иранският външен министър Абас Арагчи предупреди Израел, че страната му ще отговори на всяко нападение срещу иранска инфраструктура. 

Арагчи започва от Рияд регионална обиколка в опит да формира алианс срещу "бруталните атаки в Ливан".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 104
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК