Израелските сили убиха седем палестинци в Ивицата Газа

СВЕТЪТ ДНЕС

Израелските сили убиха седем палестинци в Ивицата Газа

7339
на 13.11.2018
Израелските сили убиха седем палестинци в Ивицата Газа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Израелските сили убиха седем палестинци в Ивицата Газа, съобщава ТАСС, цитирани от Нова телевизия. Загинал е и един израелски войник. Сред убитите е и командир на ислямистката групировка "Хамас".

препоръчано

До насилието се стигнало когато група въоръжени бойци от движението били обстрелвани от преминаващ автомобил на израелските сили. Тогава членовете на "Хамас" започнали да ги преследват. Включила се и израелската авиация, която изстреляла над 40 ракети. Малко по-късно в Южен Израел прозвучаха сирени, предупреждаващи за ракетен огън от Газа.

Израелската армия потвърди, че е бомбардирала студията на телевизията на "Хамас" - "Ал Акса" в Ивицата Газа.

Преди това по района са били изстреляни най-малкото пет ракети без бойни глави като предупреждение за евакуация. Работещите в сградата, която е била изцяло разрушена, са я напуснали преди въздушния удар. Не се съобщава за пострадали и жертви.

Както съобщи израелската армия, в последните няколко часа израелски изтребители, бойни самолети, дронове и танкове са ударили повече от 70 цели на "Хамас" и "Ислямски джихад" в Ивицата Газа в отговор на масиран ракетен обстрел оттам по израелска територия.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК