Израелски генерал: Имаме скрити козове срещу "Хизбула"

Близък изток

Израелски генерал: Имаме скрити козове срещу "Хизбула"

12515
на 26.09.2024
Израелски генерал: Имаме скрити козове срещу Хизбула
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Ние имаме скрити козове срещу действащата в Ливан проиранска терористична групировка "Хизбула", това каза бригадният генерал от запаса на Въоръжените сили на Израел (ЦАХАЛ) Ярон Бускила пред вестника от страната си "Маарив".

препоръчано

Събеседникът на изданието не разкри подробности за това какви конкретни ходове може да предприемат ЦАХАЛ срещу шиитските екстремисти. "Изиграването на козовете ни би ескалирало обстановката и в нашата страна, и в целия регион на Близкия изток", каза още той.

В същото време генералът обясни защо Сухопътните войски на Еврейската държава не са започнали операция срещу "Хизбула".

"На този етап се вижда, че благодарение на събираната с години оперативна информация, постигаме успехи с въздушни удари. Заради това ЦАХАЛ не предприемат никакви действия по земя. Целта на атаките с ракети, самолети и дронове по "Хизбула" е да накараме терористите да подпишат изгодно за нас примирие", каза още Бускила.

Информационна агенция "Скайнюз" съобщи, като се позова на свои източници, че Израел и "Хизбула" може да подпишат споразумение за прекратяване на бойните действия в рамките на днешния ден.

"Очаква се примирието да продължи 21 дни", добави медията от Лондон.

"Евентуалното спиране на огъня обаче няма да засегне действията на ЦАХАЛ в палестинския анклав на брега на Средиземно море ивицата Газа срещу арабската терористична групировка "Хамас", посочи още "Скайнюз".

По-рано президентите на САЩ Джо Байдън, френският държавен глава Еманюел Макрон и лидери на други страни призоваха Израел и "Хизбула" за нормализиране на ситуацията по границата между Еврейската държава и Ливан.

САЩ, Франция и други страни официално призоваха за спиране на огъня по израелско-ливанската граница за 21 дни

На този етап нито израелското правителство начело с Бенямин Нетаняху, нито "Хизбула", нито властите в Бейрут са реагирали на апела", добави израелската медия нюзру.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика САМО В ПИК! Алена с ексклузивна прогноза за неделя - Близнаците да се пазят от неподходящи запознанства, Скорпионите да избягват агресивната критика
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Протестите преди 4 години започнаха в деня, в който ГЕРБ вкара България в чакалнята на Еврозоната. Другите партии не искат да има правителство. Ако дойдат пак избори, кампания няма да правя (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК