Израелски режисьор: На власт в Тел Авив е фашистки режим

СВЕТЪТ ДНЕС

Израелски режисьор: На власт в Тел Авив е фашистки режим

7312
на 22.02.2016
Израелски режисьор: На власт в Тел Авив е фашистки режим
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Израелският режисьор Уди Алони, който миналия уикенд спечели наградата на публиката на Берлинския филмов фестивал, нарече правителството в Тел Авив „фашистко” и призова Германия да спре военната си подкрепа за него, пише „Индипендънт”.

препоръчано

Няколко часа преди да бъде награден, Алони, в рамките на среща с медии и филмови дейци, определи управлението в Израел като „демокрация на белите” и „фашистки режим”. „Меркел не споменава окупацията (на ивицата Газа) и продава подводници на Нетаняху, с което я продължава”, заяви 56-годишният режисьор в германската столица.

Той уточни, че коментарите му са насочени „срещу израелското правителство, а не срещу страната”, която обича. „В контраст с министър-председателя, моят филм промотира любов и съжителство”, допълни Уди Алони. Лентата му „Съединение 48” (Junction 48) е вдъхновена от историята на палестинския рапър Тамер Нафар. Награденият в Берлин филм всъщност е получил частично финансиране от правителството на Израел, разкриха в последствие британските медии.

„Нормална държава не трябва да помага на клеветници, които я злепоставят веднага след като са черпили от хазната й”, реагира министърът на културата Мири Регев, смятана от мнозина за крайнодесен политик. Миналата година над 3000 актьори и режисьори подписаха петиция срещу политиките на Регев. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за решаващия изборен ден: Овенът да не прекалява във вярата към интимния си партньор, а Ракът ще се влюби безумно
ПИК TV x
ПИК TV! Нови кошмарни избори за ППДБ - лидерите се събраха на Кърниградска, мълчат кой им е кандидатът за премиер (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) ПИК TV! Нови кошмарни избори за ППДБ - лидерите се събраха на "Кърниградска", мълчат кой им е кандидатът за премиер (НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 149
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК