Израел заяви, че прехвърля фокуса към северния фронт в нова фаза на войната

Близък изток

Израел заяви, че прехвърля фокуса към северния фронт в нова фаза на войната

13770
на 18.09.2024
Израел заяви, че прехвърля фокуса към северния фронт в нова фаза на войната
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След експлозиите в Ливан министърът на отбраната на Израел Йоав Галант обяви "нова фаза" на войната, съобщава БТА, като се позова на израелски медии. Фокусът е към "северния фронт", съобщиха днес израелски медии, позовавайки се на израелското ведомство.

препоръчано

Израелската армия и ливанската групировка "Хизбула" от месеци насам водят престрелки на северния фронт на Израел. Силите и ресурсите трябва да бъдат преместени на север, цитират казаното от Галант израелските медии.

Израелският онлайн вестник "Таймс ъв Израел" цитира думите на Галант, който казва, че военните цели на Израел на север са "ясни и прости: да върнем жителите на градовете в северната част на страната безопасно по домовете им".

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху също обеща отново това във видеообръщение.

Според началника на генералния щаб Херци Халеви израелската армия е готова да направи всичко необходимо, за да създаде условия за това. "Все още разполагаме с много възможности, които още не сме използвали", увери генерал Халеви.

"Не сме забравили заложниците и не сме забравили задачите си в южната част на страната", каза в същото време израелският министър на отбраната. "Това е наш дълг и ние го изпълняваме едновременно", допълни Галант.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК