Израел отваря ресторанти и заведения за ваксинираните

СВЕТЪТ ДНЕС

Израел отваря ресторанти и заведения за ваксинираните

2841
на 07.03.2021
Израел отваря ресторанти и заведения за ваксинираните
Автор:   ПИК

Правителството на Израел реши да разхлаби още наложените ограничителни мерки заради коронавируса, информира ДПА.

препоръчано

Ресторанти, кафенета и кръчми ще могат да отворят врати днес при определени условия, съобщи кабинетът на премиера Бенямин Нетаняху.

Наред с други неща, само клиенти със "зелен паспорт" могат да бъдат обслужвани на закрито. Неваксинираните клиенти могат да седят само на открито.

Студентите със зелени паспорти също ще имат право да се завърнат в университетите си от днес. Неваксинираните ученици все още ще могат да учат само онлайн.

Притежателите на зелени паспорти - хора, които са се възстановили от COVID-19 и хора, чиято втора ваксинация срещу него е била преди поне седмица - възвръщат основните права и свободи в Израел по-рано от тези, които не са били ваксинирани.

Правилата за разстояние и хигиена все още важат за всички граждани на Израел.

Кампанията за ваксинация в Израел е една от най-бързите в света. В страната с население малко над 9 млн. души над 4,9 млн. души досега са получили първа доза ваксина, а около 3,7 млн. души са получили и втората доза.

Сподели:
Бомба x
Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете Астролог съветва: Избягвайте лошите постъпки, не лъжете и не крадете
ПИК TV x
Превратът на Радев успя (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО/ОБНОВЕНА) Превратът на Радев успя (ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 144
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това