Израел с тежки закани, спират доставките на гориво за ивицата Газа

СВЕТЪТ ДНЕС

Израел с тежки закани, спират доставките на гориво за ивицата Газа

6837
на 13.10.2018
Израел с тежки закани, спират доставките на гориво за ивицата Газа
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Израелският министър на отбраната Авигдор Либерман нареди незабавно да се прекратят доставките на гориво за ивицата Газа заради размириците и нападенията над израелски войници при границата на палестинския анклав с Израел, предадоха Франс прес и ТАСС.

препоръчано

"Израел няма да търпи ситуации, когато от една страна в ивицата Газа влизат цистерни с гориво, а от друга има прояви на насилие над израелски граждани и войници", се казва в изявление на министерството на отбраната. В него се съобщава също, че вчера сутринта в ивицата Газа са били допуснати четири цистерни с гориво, след което там са започнали "сериозни размирици, чиито участници са хвърляли взривни устройства и коктейли "Молотов" по израелски войници и са направили опит да пробият границата" с Израел.

Ивицата Газа е под израелска блокада повече от десет години и условията на живот на населението й непрекъснато се влошават. ООН бе посредник за влязло в сила тази седмица споразумение за доставки на гориво за производство на електроенергия в анклава.

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Везните обмислят раздяла, Лъвовете пълнят портфейла
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Колтуклиева хвана Биршен Ибрямова на къс пас след удобното интервю по бТВ. Жената на Джейхан се скри в палатката след абсурдни обяснения за 100-те бона подкуп (ВИДЕО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 70
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК