Изтекоха авторските права на "Мечо Пух"

ГАЛЕРИЯ ШОУ

Изтекоха авторските права на "Мечо Пух"

6248
на 05.01.2022
Изтекоха авторските права на Мечо Пух
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Авторските права на оригиналната история “Мечо Пух“ на А.А. Милн изтекоха и от новата 2022 година тя официално е вече част от публичния домейн.

препоръчано

Отвъд Океана настъпването на януари всяка година идва с равносметка относно кои произведения ще могат да бъдат ползвани свободно.

Причината – интелектуалната собственост в САЩ пази произведенията на изкуството и други в продължение на твърд период от 95 години, уточнява "Монитор".

С настъпването на 2022 г. “Мечо Пух“ е вече част от публичния домейн. Това е съдбата и на романа “И изгрява слънце“ на Ърнест Хемингуей.

Според специалисти по авторско право в университета Дюк в Северна Каролина общо 400 000 звукозаписа също ще изгубят протекцията на авторското право.

Според учените обаче немалка част от тях ще останат трудно достъпни за ползвателите, тъй като с времето качеството на записите намалява и съхранението им става все по-трудно.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Стрелците влизат в конфликт с шефа, Везните - в отлично настроение в офиса
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК! Разследването за разстрела на Алексей Петров буксува ГОРЕЩО В ПИК! Разследването за разстрела на Алексей Петров буксува
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК