Илиан Тодоров иска от премиера Борисов по-високи заплати: Софийска област стана донор на кадри за министерства

Политика

Илиан Тодоров иска от премиера Борисов по-високи заплати: Софийска област стана донор на кадри за министерства

16885
на 24.06.2019
Илиан Тодоров иска от премиера Борисов по-високи заплати: Софийска област стана донор на кадри за министерства
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

„Уважаеми г-н Борисов, Областна администрация на Софийска област се превърна в донор на квалифицирани кадри за администрацията на министерства и агенции. Не е необходимо на Вас да обяснявам колко важни са компетентните и квалифицирани служители във всяка администрация и колко трудно е да бъдат задържани и финансово стимулирани, за да предпочетат да останат на работа в администрацията на Софийска област.

препоръчано

Истината е, че в областна администрация минималната заплата е 1000 лв. (изпълнено предизборно обещание на политическата сила, която представлявам - ПП Атака), но въпреки това, заплатите са ниски и всеки мой опит да бъдат коригирани, е неуспешен.

Ще изброя само някои от причините – от години бюджетът на Софийска област е в едни и същи финансови рамки, Софийска област е най-голямата - с 22 общини и не може да бъде сравнявана, например, с област Ловеч, в която има 8 общини; спестил съм 800 000 лв от охрана, но тези средства не могат да се ползват за увеличение на заплатите. От началото на моя мандат до сега сме станали донор на министерства и агенции с главен счетоводител, главен юрист, двама юристи, еколог, специалист по „Човешки ресурси“, специалист по „Отбранително-мобилизационна подготовка“. В много случаи това би било повод за гордост, че „произвеждаме“ най-добрите кадри, но в случая, е тревожно.

Г-н Борисов, настоявам, когато се изпращат тайни клиенти в администрацията, да се отчита, че нашите най-висококвалифицирани кадри вече не са при нас и от това страдат на първо място гражданите, а после администрацията.
Г-н Борисов, в писмо до Вас настоявах и продължавам да настоявам да се преразгледа бюджета на администрацията на Софийска област и да се помисли за вдигане на заплатите, за да могат кадрите, които ние „ковем“ да останат да работят при нас.

Г-н Борисов, ако мислите, че областните администрации трябва да се закрият, го направете, но не се подигравайте с нас! В този ред на мисли, няма да коментирам заплатите на областните управители, които са приблизително равни на заплатите на куриерите на Министерски съвет.“

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 139
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК