Илиан Тодоров: Образованието създава лидери, които създават лидери

Политика

Илиан Тодоров: Образованието създава лидери, които създават лидери

11082
на 15.10.2019
Илиан Тодоров: Образованието създава лидери, които създават лидери
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

„Изцяло подкрепям и насърчавам обмена на ученици и студенти в областта на образованието и наука между страните, защото според мен това са истинските съвременни лидери. Те носят най-доброто от културата и образованието на своята страна и взимат най-доброто от културата, образованието и традициите на страната, в която продължават обучението си. Те са лидерите, защото те вдъхновяват много последователи и те следват прогреса. А прогресът както знаем, това е образование и наука.“ Това заяви областният управител на Софийска област Илиан Тодоров на форума в Пекин „Програма за лидери от областта на образованието на Китай и страните от Централна и Източна Европа 2019“, организиран от Министерството на образованието на Китайската народна република.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Той започна речта си с думите на председателя на КНР Си Дзинпин: „Нашият народ е велик народ. През дългата си история, разчитайки на собственото си усърдие, смелост и мъдрост, нашият народ създаде един добър и красив дом, където всички етнически групи живеят в хармония, и изгради прекрасна култура, която никога не запада.

Нашите хора обичат живота и очакват по-добро образование, по-сигурни работни места, по-добри доходи, по-надеждно социално осигуряване, медицински грижи от по-висок стандарт, по-комфортни условия на живот и по-красива околна среда.
Копнежът на хората за добър и красив живот е целта, към която се стремим.“

Тодоров поясни, че тези думи са произнесени през 2012 г. също в Пекин и беше категоричен, че със същите думи може да се опише и българския народ, народ с древна история, трудолюбив, образован, стремящ се към по-добър живот.
„Самият факт, че с едни и същи слова мога да опиша китайския и българския народ показва колко близки са нашите народи, и защо макар и разделени от хиляди километри, между нас съществува близко приятелство и партньорство, което особено в последните няколко години се развива интензивно в различни области, подпомогнато и от размяна на визити на високо държавно ниво“, добави още Тодоров.

Пред участниците на форума областният управител припомни, че Софийска област успешно работи в посока разширяване на сътрудничеството с китайската страна.

„Ние сключихме споразумение за сътрудничество с провинция Джянси, като основен акцент в него е образованието и обмен на студенти от двата региона. По силата на споразумението китайската страна отпусна стипендии за обучение на ученици от нашата област в избран университет в провинция Джянси. Имаме сключено споразумение и с провинция Хубей в областта на икономиката, културата, образованието, туризма.“, добави още той.

„Казват, че лидери не се създавали, а се раждали. Да, може и да е така, но само чрез образованието те се проявяват и откриват. Образованието създава лидери, които създават лидери. Нека всички ние да положим усилия да създадем повече такива лидери!“, заключи Тодоров.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Големи житейски промени за Раците, Близнаците - разсеяни в офиса
ПИК TV x
САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО) САМО В ПИК! Шутът на Киро с тъпа провокация - Найо Тицин нападна жена, крещи обиди в лицето й! Петков гледа безучастно и пита: Снимахте ли ме, докато си хапвах (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК