Илиан Тодоров се срещна с португалския посланик Н.Пр. Елена Коутиньо

Политика

Илиан Тодоров се срещна с португалския посланик Н.Пр. Елена Коутиньо

9743
на 13.02.2019
Илиан Тодоров се срещна с португалския посланик Н.Пр. Елена Коутиньо
Автор:   ПИК

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с посланика на Португалия Н.Пр. Елена Коутиньо. Те разговаряха за възможностите за сътрудничество между Софийска област и област в Португалия в областта на икономиката, туризма, културата.

препоръчано

Областният управител предложи кметовете на общини от Софийска област да сключат меморандум за сътрудничество с общини от Португалия, а Н.Пр. Елена Коутиньо приветства предложение и заяви готовност да съдейства.

Обсъдена беше и възможността Софийска област да сключи меморандум за сътрудничество с област от Португалия, като посланикът предложи това да е област Мадейра.

„Тодоров и Н.Пр. Елена Коутиньо разговаряха и за възможността за сътрудничество между Португалския културен институт „Камойнш“ и училища от Софийска област за популяризиране на португалския език и култура.

Посланик Коутиньо изрази желание да се промотира туризма и постиженията в IT сектора. Тя получи покана да посети културно събитие от календара на Софийска област.

Тодоров изненада Н.Пр. Елена Коутиньо с торта и подаръци с българско розово масло, тъй като срещата се проведе в деня на рождения ден на посланика.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 7 декември - алчни роднини завиждат на Овните, трудностите преследват Скорпионите от сутринта
ПИК TV x
Борисов сложи край на спекулациите пред ПИК - каза ще има ли сглобка между ГЕРБ и ППДБ и Спаси София Борисов сложи край на спекулациите пред ПИК - каза ще има ли сглобка между ГЕРБ и ППДБ и "Спаси София"
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК