Илиан Тодоров се срещна с посланика на Молдова (СНИМКИ)

Политика

Илиан Тодоров се срещна с посланика на Молдова (СНИМКИ)

8836
на 05.02.2019
Илиан Тодоров се срещна с посланика на Молдова (СНИМКИ)
Автор:   ПИК

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с посланика на Република Молдова Н.Пр. Штефан Горда. Тодоров запозна посланика с региона, със златодобива, индустриалните зони, възможностите за зимен, СПА и ловен туризъм. Той обърна внимание и на богатството от минерални извори в областта. От своя страна Н.Пр. Штефан Горда сподели, че е впечатлен от гр Копривщица и възстановките на исторически събития, които се правят там. 

препоръчано

По време на срещата беше обсъдена възможността да бъде подписан меморандум за сътрудничество в областта на икономиката, културата, спорта и туризма между Софийска област и тараклийски район с главен град Тараклия – мястото, където живеят основно етнически българи.
Тодоров покани ученици от Молдова да почиват безплатно на вилата на областна администрация в курорта „Боровец.

Н.Пр. Штефан Горда изрази желание администрацията на регион от Молдова да посети и почерпи опит в административното управление и прилагането на добри административни практики от администрацията на Софийска област. В тази връзка се предвижда провеждането на кръгла маса, на която от администрацията на Софийска област ще споделят своите идеи, опит и практика в административния процес с молдовците.
Областният управител и молдовският посланик се разбраха да се работи в посока обмен на студенти между вузове от областта и Молдова, както и бизнес делегация от Софийска област да посети Тараклия. Обсъден беше и недостигът на работна ръка в областта и възможността по силата на Спогодбата за трудовата миграция с Молдова, молдовски работници да работят в Софийска област.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
Учени предупреждават: Изкуственият интелект е опасен колкото ядрена война Учени предупреждават: Изкуственият интелект е опасен колкото ядрена война
ПИК TV x
Доц. Стойчо Стойчев с топ анализ за ПИК TV как записът на Радостин Василев сближи ППДБ и ГЕРБ: Лагерите се смениха - Радев явно подкрепя Гешев, а Борисов... (ВИДЕО) Доц. Стойчо Стойчев с топ анализ за ПИК TV как записът на Радостин Василев сближи ППДБ и ГЕРБ: Лагерите се смениха - Радев явно подкрепя Гешев, а Борисов... (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК