Слуховете за кожа, човки и боклуци били абсурдни
ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Какво съдържат колбасите, които ядем? Според някои – предимно соеви гранули, колагенов протеин от свински кожи, овкусители и нитратна смес. Според други – това са само слухове, породени от нелоялна конкуренция. Каква е истината и можем ли да сме сигурни, че високата цена гарантира качество.
Гост по темата в "Добро утро, България!" в деня на хранително-вкусовата промишленост беше Кирил Вътев – собственик на една от големите фирми за месопреработване и председател на съсловната организация. Според него има много абсурдни интерпретации и твърдения, че саламите са пълни само с кожи, човки и какво ли не, но това не само, че не е вярно, но е и невъзможно. Кирил Вътев заяви, че няма недостиг на качествено месо в България, но въпросът е дали българинът може да си го позволи. Основен проблем е безпаричието, а не производството.
Във връзка с предстоящите коледни празници, той успокои, че засега не се очаква увеличение на месните продукти.