Вход
София
Времето в София 15 o C

Има ли София кмет? Фандъкова абдикира от задълженията си

Има ли София кмет? Фандъкова абдикира от задълженията си

на 03.08.2020
101729
0
Има ли София кмет? Фандъкова абдикира от задълженията си

Има ли София кмет? Този въпрос си задаваме с всичките ми приятели, до един млади мои връстници между 30 и 35 години, които сме останали в България, работим тук и създаваме семейства и вече над десетилетие плащаме данъци. Задават си го вероятно още близо 2 милиона българи, избрали тази съдба пред лесния път да живеят в уредена Германия, например. 

Там никой нямаше да ни блокира. Снощи немската полиция на Меркел набързо наби и разгони незаконните сбирки на някакви си протестъри...

Но сме тук и затова се питаме кой най-сетне ще отговори защо сме принудени да живеем в истински ад? Защо се позволява на точно 30 души да блокират централното кръстовище на "Орлов мост", превръщайки го в гнусен бивак с алкохол, отпадъци и тоалетна?

Отговорът е ясен - кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя еднолично носи отговорност за случващото се в града, който сме й поверили. И ако не може или не иска да се справя със задълженията си да осигурява нормален живот на жителите му, по-добре да хвърли оставка. Защото иначе скоро ние може да й я поискаме. 

Но от началото на блокадата Йорданка Фандъкова се скри и избяга от всякаква отговорност. С пълното си отсъствие тя е абдикирала от поста си Едва ли когато стотици хиляди столичани са пускали в урната гласа си за нея, са очаквали, че при най-малкия проблем тя ще се скрие и ще се откаже от правомощията си.

Вместо да въведе ред, Йорданка Фандъкова предпочете да избяга. Още по-скандалното е, че прехвърли отговорността на СДВР, но техните правомощия стигат до там, че да няма сблъсъци по блокираните кръстовища.

Кметът на София е избраникът на народа, който по закон с едно свое разпореждане към столичната полиция може да прекрати този ад и вакханалия и да не допусне да се стигне да граждански сблъсъци. Вместо това обаче, вече седмици наред никой нито е чувал за Фандъкова, нито я е виждал.

Лесно е откриваш метро, лесно да говориш колко детски градини ще откриеш, лесно е да си кичиш с титлата успешен кмет в мирно време, но когато по улиците на града ти едни метежници превземат незаконно града ти, да се скриеш, е признак на изключителна слабост и неадекватност.

Ако Фандъкова не може да управлява града и не може да оправдае даденото й доверие, да излезе и да каже, че се отказва. Има заместници, които вероятно ще се справят доста по-добре от нея в този критичен момент. Защото всички знаем какво се случва с царя, който при война пръв се укрива в окопите и не смее да се покаже.

В момента заради бездействието й 30 метежници си позволяват да се гаврят с милиони столичани, бизнес и работници, родители и пенсионери. Последните даже и скачат да ги бият.

Г-жо Фандъкова, не сме длъжни с нашите данъци да плащаме за ежедневното почистване на мизериите им!

Не сме длъжни и да плащаме с нашите данъци извънредната работа на стотици полицаи, които вместо да въведат ред, ги пазят!

Преди изборите вие обещахте ред, чистота, детски градини, чист въздух, нови възможности за бизнеса. Всичко това днес не се случва - харчите парите на столичани за слугуване и комфорт на едва петдесетина закононарушители, бизнесът е блокиран от задръствания и търпи загуби, а хората не могат стигнат до работните си места и детските градини!

Фандъкова е длъжна да изпълнява законовите си задължения за ред в града. Ако абдикира от тях, сама се отказва от поста си и следващата стъпка на столичани ще е логично да й поискат оставката. 

Г-жо Фандъкова, освободете столицата от беззаконието!

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34922
архив

Близкоизточна поговорка:
Ако планината не отива при Мохамед - значи Моше е платил повече...

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
ОЧАКВА НИ СБЛЪСЪК: Астероидът Апофис лети с бясна скорост към Земята
x