Инвазията на ГЕРБ по медиите - Екатерина Захариева във възторг, че ПП мълчат, било позитивен сигнал! Деница Сачева съгласна да се разследва темата за "чекмеджетата"?!

Акценти

Инвазията на ГЕРБ по медиите - Екатерина Захариева във възторг, че ПП мълчат, било позитивен сигнал! Деница Сачева съгласна да се разследва темата за "чекмеджетата"?!

75608
на 05.10.2022
Инвазията на ГЕРБ по медиите - Екатерина Захариева във възторг, че ПП мълчат, било позитивен сигнал! Деница Сачева съгласна да се разследва темата за чекмеджетата?!
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

След тридневно мълчание вчера Бойко Борисов даде брифинг, на който обяви, че е готов на всякакви компромиси, за да се състави евроатлантическо правителство. Лидерът на ГЕРБ ще създава контактни групи. Една такава ще се води от Соломон Паси и Росен Плевнелиев и трябва да привлече партии като "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

препоръчано

Въпреки че три дни екипи на ПИК обикаляха централата на ГЕРБ и дома на Бойко Борисов, нито един представител на партията не пожела да застане пред камерата ни. След вчерашната пресконференция обаче се наблюдава истинска инвазия на представители на ГЕРБ по медиите.

Тази сутрин по едно и също време три дами от партията говориха по трите национални телевизии. Десислава Атанасова по БНТ, Екатерина Захариева по бТВ, Деница Сачева по Нова тв. Малко по-късно в телевизия България он еър се появи Тома Биков. Последва гостуване на Георг Георгиев по Нова нюз.

На обяд отново Тома Биков ще се изявява - този път по БНР. В 17.30 Христо Гаджев ще гостува в Нова нюз, а от 18.30 Даниел Митов ще говори по бТВ Радио.

Леенето на опорки защо е необходимо да има правителство с участието на "Демократична България" и "Продължаваме промяната" в някои случаи стигна необясними висоти.

Така например по бТВ Екатерина Захариева изпадна във възторг от това, че "Продължаваме промяната" мълчат за предложението за контактни групи със "свързочници" Росен Плевнелиев и Соломон Паси. Според нея това било позитивен сигнал.

„Опорката е – „Свалиха ни ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“, да си направят правителство“. Ние не виждаме „Възраждане“ в такъв кабинет. Приемам мълчанието на „Продължаваме промяната“ като позитивен сигнал“, обяви Захариева.

Деница Сачева също "избухна" с проникновение в опит да покаже на какви компромиси са готови от ГЕРБ. Когато водещият на Нова тв Виктор Николаев каза, че ПП и ДБ ги обвиняват в корупция и ще питат за чекмеджетата и Мата Хари, тя заяви: "Нямаме нищо против да се работи по тази тема и тя да бъде ясна и да се работи така, че се разследва обективно както какво се е случило по време на предишното управление, така и по време на управлението на ГЕРБ."

Очевидно Сачева е забравила, че темата за чекмеджетата се дъвка с години. Разследване имаше и пет съдебни експертизи обявиха, че снимките са манипулирани.

Представителка на ГЕРБ се оплете и по темата за съдебна реформа. По думите й останалите партии трябва да предложат своите проекти за реформи, а не да искат само отстраняването на главния прокурор. „Иван Гешев е избран от съдебната система, а не от ГЕРБ. Главният прокурор не може да бъде сменян по политически причини”, обяви Сачева, но малко преди това каза: "В крайна сметка съдебната реформа, която ще се реализира, може да доведе до смяната и на други хора, не само до смяната на главния прокурор. Готови сме за разговор по съдебната реформа, без да слагаме ограничители и без да слагаме условия."

Сподели:
Бомба x
ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА ЗА ПЕТЪК: Семейни проблеми за Раците, емоции тресат Телците
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Български възход“ закри предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате, политическата криза ще продължи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! "Български възход“ закри предизборната си кампания. Ген. Стефан Янев с призив: Изберете да гласувате! Защото ако не гласувате, политическата криза ще продължи (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК