Индия очаква връх на пандемията в следващите дни

Азия

Индия очаква връх на пандемията в следващите дни

4107
на 04.05.2021
Индия очаква връх на пандемията в следващите дни
Автор:   ПИК

Индия отчита 12 дни поред с над 300 хиляди нови случая на коронавирус, а учените прогнозираха, че пандемията може да достигне своя връх през следващите няколко дни, предава Reuters, цитиран от "Фокус".

препоръчано

Общият брой на заразените от началото на пандемията достига 19,93 милиона, като 368 147 нови случая са регистрирани през последните 24 часа, докато броят на починалите за същия период е 3,417, показват данните на министерството на здравеопазването. В момента се лекуват най-малко 3,4 милиона души.

Но медицински експерти казват, че реалният брой заразени може да бъде 5 до 10 пъти по-голям.

Болниците се препълнени, доставките на медицински кислород се изчерпват и моргите и крематориумите са залети от трупове, докато страната се бори с поредната вълна на пандемията. Пациентите умират на болнични легла, в линейки и в паркинги пред болниците.

„Всеки път трябва да се борим, за да получим квотата си от кислородните бутилки“, каза Б.Х. Нараян Рао, областен служител в южния град Чамараджанагар, където починаха 24 пациенти с COVID-19, вероятно заради недостиг на кислород.

"Това е ежедневна битка", добави Рао, докато описваше процеса за доставки.

В много случаи на помощ идват и доброволчески групи.

Извън храм в столицата Ню Делхи група доброволци сикхи осигуряват кислород на пациенти, лежащи на пейки в импровизирани палатки, закачени за гигантски цилиндър. На всеки около 20 минути идва нов пациент.

Сподели:
Бомба x
Седем начина да преборите самотата Седем начина да преборите самотата
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Миро от Биг Брадър строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си САМО В ПИК TV: Миро от "Биг Брадър" строял жилищен комплекс за милиони преди смъртта си
ново
Днес: 48
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това