Индия пазарува военна мощ от Русия

Балкани

Индия пазарува военна мощ от Русия

6377
на 21.12.2015
Индия пазарува военна мощ от Русия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Индия обмисля да закупи военна мощ от Русия на стойност над 7 млрд долара, съобщи руският вестник „Коммерсант”.  За сега не е ясно кога и как ще се осъществи сделката, закото предсои да се уточнят редица подробности. Началото ще стане с посещението на индийския премиер Нарендра Моди в Русия на 24 и 25 декември. Индийският дипломат Ашок Саджанхар съобщил, че една от основните теми на визитата ще стане военнотехническото сътрудничество, като вероятно ще се обсъжда доставянето на Индия на ЗРК С-400 и вертолети, а също и строителство за Индия на нова подводница.

Преди дни Комитетът по отбранителни покупки на Индия одобри купуването на пет ракетни комплекса С-400. По информация на „Ъ” сумата на сделката е 2,5 млрд долара.

Позицията на руското държавно ръководство е, че С-400 ще бъде експортиран едва след като се задоволят потребностите на руските въоръжени сили. Прецедентът е направен с Китай, Индия ще бъде втора.

Над 70% от въоръжението и бойната техника на индийската армия, на ВВС и на ВМС е руско и съветско производство. През 2014 г. русия е доставила на Индия оръжие и военна техника за 4,7 млрд долара, а в предходната 2013 г. – за 4,78 млрд.

препоръчано

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за 8 октомври: Везните да не пътуват, сексът е препоръчителен за Близнаците и Девите, но Овните да не си го и помислят
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ЦИК с последни новини за подготовката на изборите - без секции в Израел и Ливан заради ситуацията там (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК