Индустриалният капитал иска оттегляне на законопроекта за "спящите акции"

Икономика

Индустриалният капитал иска оттегляне на законопроекта за "спящите акции"

17813
на 08.06.2020
Индустриалният капитал иска оттегляне на законопроекта за спящите акции
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) иска незабавно оттегляне на законопроекта за т. нар. "спящи акции" (проекта на закон за уреждане на отношенията, свързани с личните сметки за безналични ценни книжа, водени в централния регистър на ценни книжа от "Централен депозитар" АД), който според организацията застрашава над 2 милиона българи със загуба на собствеността им върху ценните книжа, които са придобили по време на приватизацията, съобщиха от АИКБ.

АИКБ припомня, че категорично против концепцията, материализирана сега в законопроект, са се обявили четирите национално представителни работодателски организации - АИКБ, БСК, БТПП и КРИБ, обединени в АОБР, както и КНСБ, КТ "Подкрепа", Асоциацията на директорите за връзки с инвеститори в България, Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване, Националната комисия за корпоративно управление и други асоциации от капиталовия пазар, омбудсманът на България, Министерство на правосъдието, юристи и акционери. Повечето от тях вече са потвърдили позицията си, като са призовали в свои становища проектозаконът да бъде оттеглен.

Работодатели и синдикати поискаха свикването на извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество за обсъждане на проектозакона, което се очаква да е на 10 юни.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 139
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК