ИНЖЕКЦИЯ: БЕХ отпуска 56 млн. лева на “Мини Марица изток“ за заплати

Икономика

ИНЖЕКЦИЯ: БЕХ отпуска 56 млн. лева на “Мини Марица изток“ за заплати

20306
на 14.08.2024
ИНЖЕКЦИЯ: БЕХ отпуска 56 млн. лева на “Мини Марица изток“ за заплати
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Предоставя се финансиране в общ размер на 56 млн. лв. от страна на “Български Енергиен Холдинг“ на “Мини Марица изток“. Това обяви служебният министър на енергетиката Владимир Малинов, съобщиха от ресорното министерство.

препоръчано

С решение на министъра средствата се отпускат като целеви заем за осигуряване на необходимия финансов ресурс, свързан с изплащане на заплати на служителите, социално осигуряване, плащания към бюджета и други за месеците август и септември.

Продължават и разговорите между експерти на Министерството на енергетиката и представители на Европейската комисия за получаване на положително решение за държавна помощ.

През април тази година с решения на Народното събрание и на Министерския съвет държавата ще увеличи поетапно акционерното си участие в капитала на “Български енергиен холдинг“ чрез парична вноска в размер на по 250 млн. лв. за следващите четири години, общо 1 млрд. лв. за целия период.

Със средствата ще бъде увеличен капиталът на “Мини Марица-изток“ за обезпечаване на всички необходими дейности и мероприятия за възстановяване на нарушените територии и привеждане на Източномаришкия въглищен басейн в устойчиво състояние, посочват от министерството.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния ден на септември: Овните да не пътуват, пари за Девите и Везните
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК