Иновации във ВМА - правят 3D операции

Здраве

Иновации във ВМА - правят 3D операции

14501
на 19.08.2020
Иновации във ВМА - правят 3D операции
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Нови практики в травматологията на Военномедицинската академия (ВМА) вече се правят. Иновациите бързо навлизат и в оперативната практика на екипа на проф. Неделчо Цачев, ръководител на Катедрата по ортопедия и травматология.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

"Приложението на 3D-принтирането в костната реконструктивна хирургия позволява прецизно създаване на индивидуализирани импланти за пациента и извършването на предоперативното планиране на базата на модерна образна диагностика", коментира проф. Неделчо Цачев.

3D-технологията предоставя възможности за принтиратане на импланти от титан, стомана, кобалт-хром или други биосъвместими полимери.

Целта е повишаване прецизността при работата на лекарите, минимизиране на рисковете и предоставяне на най-добрата интраоперативна грижа за пациента.

Методът се прилага във ВМА от началото на тази година – най-вече при лечение на посттравматични и вродени деформации при дългите тръбести кости, както и при дегенеративните болести на големите стави. Приложими са и при ендопротезирането за по-точно поставяне на изкуствените стави, казва още специалистът.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса! Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО) СУПЕР ИНТРИГА! Радостин Василев шокира: "Синът на Теменужка Петкова е енергиен бос и медиатор между жената и дъщерята на Нотариуса!" Депутатката от ГЕРБ: Лъжи! Ще се видим в съда (ВИДЕО)
ново
Днес: 132
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК