Инспектират гребния канал в Пловдив преди световното през септември

Региони

Инспектират гребния канал в Пловдив преди световното през септември

16948
на 29.01.2018
Инспектират гребния канал в Пловдив преди световното през септември
Автор:   ПИК

Екип на Световната федерация по гребане FISA е на двудневна инспекция на гребния канал в Пловдив, където от 8 до 16 септември тази година ще се проведе най-голямото състезание в календара на гребния спорт за 2018 година - световно първенство.

препоръчано

Досега страната ни е организирала европейски първенства по гребане, както и световни първенства за младежи, така че състезание от този ранг се организира за първи път у нас.

Инспекторите на FISA са в Пловдив на 29 и 30 януари. Техническият директор на Световната федерация по гребане и технически делегат за световното първенство  Светла Оцетова е с Камерън Алън - организационен мениджър на FISA и технически делегат за първенството и Бернт Шумахер - технически делегат на FISA.

През двата дни на своята работа в Пловдив представителите на Световната федерация по гребане ще поставят пред организационния комитет 128 въпроса, свързани със състоянието на гребния канал и организационната подготовка на Световното първенство. Според Иван Попов, председател на Организационния комитет на първенството, Гребният канал е на 90% готов за голямото състезание.

"Досега не сме провеждали състезания за хора със специални потребности. На финалния комплекс обаче вече има асансьор за хора, които са трудно подвижни. Имаме изграден и подход към плаца, по който те да се придвижват. Остава само да отделим един пристан специално за тези състезатели. Градът също има готовност. На античния театър има асансьор за хора с увреждания. Имаме да уточним дали в хотелите ще има достатъчно специално оборудвани стаи", каза Иван Попов.

Той е на мнение, че тази инспекция от страна на FISA ще бъде единствена, защото техническите делегати ще получат задоволителни отговори на всички свои 128 въпроси, ще обходят гребния канал и лично ще се уверят в неговата готовност да посрещне голямото състезание.

"Това първенство ще донесе добър приход за Пловдив. Не сме в състояние да го измерим до стотинка, но приходите от предното Световно в Ротердам са 20 милиона евро. Мисля, че половината от тази сума може да дойде и остане в града ни, ако предложим достатъчно разнообразни условия за отдих, храна, туризъм на гостите ни", коментирао ще Иван Попов.

До момента има постъпили 1200 заявки за участие в Световното първенство по гребане в Пловдив, предава "Под Тепето". Те са от отбори,които са сигурни, че ще участват във всички дисциплини с пълен брой лодки и състезатели. Окончателните екипи на останалите отбори за световното първенство в Пловдив ще бъдат формирани след регатата в Люцерн в края на месец юни.

Сподели:
Бомба x
АСТРОЛОГ СЪВЕТВА: Освободете се от емоциите и се вслушайте в интуицията си АСТРОЛОГ СЪВЕТВА: Освободете се от емоциите и се вслушайте в интуицията си
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК TV! Инициативният комитет за връщането на хартиените бюлетини разговарят с депутати и политически лидери - настояват за среща с Продължаваме промяната (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК TV! Инициативният комитет за връщането на хартиените бюлетини разговарят с депутати и политически лидери - настояват за среща с "Продължаваме промяната" (НА ЖИВО)
ново
Днес: 49
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това