Вход
София
Времето в София 13 o C

Инспектори спипаха работници без трудови договори в Пазарджик

Инспектори спипаха работници без трудови договори в Пазарджик

на 18.10.2020
15363
0
Инспектори спипаха работници без трудови договори в Пазарджик
Автор: ПИК
18.10.2020
0
15363

Трудовите инспектори от Областната дирекция по труда в Пазарджик са констатирали лица, работещи без трудови договори. Това е установено при проверки в ресторанти и заведения, извършени вчера на територията на гр. Пазарджик от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик.

В акцията взеха участие и представители на Областна дирекция „Безопасност на храните”, Дирекция „Инспекция по труда”, Комисия за защита на потребителите и РС ”Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик. Извършени са проверки на заведения за обществено хранене – ресторанти, обекти за бързо хранене, кафе-аперитиви.

В три от тях, намиращи се в централната част на областния град, са установени нарушения на хигиенните изисквания при съхранението и подготовката на хранителните продукти преди продажбата им на клиентите. От Комисията за защита на потребителите за съставили три акта за установяване на административни нарушения за неизпълнение на изисквания за защита на лица в неравностойно положение.

Предстои и съставянето на още два на някои от заведенията, които са работили без категоризация. Служителите от ОБДХ са изготвили предписания на два от обектите за пропуски в хигиената при съхранение на хранителни продукти от животински и неживотински произход, които са били и без документи за произход.

Служителите от пожарната пък са констатирали неизпълнение на редица противопожарни изисквания, като на трите обекта също са съставени актове. Проверките ще продължат и занапред на територията на цялата област, особено активно във връзка с контрола върху спазването на противоепидемичните мерки, въведени от Министерство на здравеопазването.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 34841
архив

На конкурс за прокопаване на голям тунел се явяват американска, френска и българска фирми. Основният въпрос е какво отклонение дават фирмите при срещата на двата ръкава.
Американците:
- Ние гарантираме отклонение от 1 метър!
Французите:
- Ние можем да постигнем отклонение 35 сантиметра!
Българите:
- Ако двата ръкава не се срещнат, ще прокопаем два тунела!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Здравните власти с аларма: За последната седмица е отчетен ръст на смъртността от 50% (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
x
Астролог предупреждава: В никакъв случай не се женете този четвъртък - работата ще завърши с развод
x