Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България

Балкани

Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България

18930
на 14.11.2022
Интерпол издирва мъж за експлозията в Истанбул, избягал в България
Автор:   ПИК

Интерпол алармира съседните на Турция страни във връзка с мъж, заподозрян за смъртоносната експлозия в Истанбул, пише "Труд". За случая са уведомени службите на Интерпол във всички страни, включително гръцкия отдел.

препоръчано

Според информацията гръцките власти не са установили, че заподозреният мъж е преминал през гръцка територия, поради което се твърди, че мъжът е избягал в България от Турция веднага след нападението.

Припомняме, че за атентата вече е задържана жена. Според турските власти това е Ахлам Албахасир от Сирия.Според съобщението на полицията в Истанбул "жената е признала по време на разпита си, че е била обучена като специален офицер от терористичната организация на ПКК и че е влязла в страната нелегално от Арфин".

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че при техническото подслушване след нападението в Истанбул терористичната организация е издала инструкции терористката да бъде убита, предаде турската частна телевизия НТВ. 

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света ЛЮБОПИТНО: Вулкан ли ще е причината за края на света
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов след разкритията за манипулация на вота: Това е висша степен на корупция - да откраднеш изборите! Кирил Петков сигурно държи кода в джоба си. Всячески искат да отидат на избори, защото колкото повече време минава, далаверите им излизат (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 72
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК