ИНТРИГА В ПАРЛАМЕНТА: Уличиха "Промяната" в подривна дейност - Росен Желязков изпържи схемата на Киретата за шиканиране на Изборния кодекс

Час Пик ГЛАВНА

ИНТРИГА В ПАРЛАМЕНТА: Уличиха "Промяната" в подривна дейност - Росен Желязков изпържи схемата на Киретата за шиканиране на Изборния кодекс

110048
на 25.11.2022
ИНТРИГА В ПАРЛАМЕНТА: Уличиха Промяната в подривна дейност - Росен Желязков изпържи схемата на Киретата за шиканиране на Изборния кодекс
Автор:   ПИК

Заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ГЕРБ Росен Желязков уличи "Продължаваме промяната", които предизвикаха безредици по време на вчерашното заседание в пленарната зала, в умишлена подривна дейност.

препоръчано

В четвъртък депутатите стартираха дебати по законопроекта за промени в Изборния кодекс, сред които са предложенията хартиената бюлетина да се върне във всички секции като възможност за гласуване, да се премахнат район "Чужбина" и Обществения съвет към Централната избирателна комисия.

Почивки, процедурни хватки и игри с кворума белязаха началото на заседанието. А крайният резултат от петчасовото им заседание бе да приемат единствено заглавието на законопроекта за Изборния кодекс, с наименованието, с което бе внесено от Корнелия Нинова. 

Росен Желязков, който вчера председателстваше заседанието разменно заедно с Йордан Цонев, тази сутрин разкри какъв е бил планът на "Промяната" умишлено да се бави работата по Изборния кодекс.

"Цял ден филибустерно (опит за възпрепятстване на нормалния ход на парламентарната работа чрез удължаване на дебата - б.р.) правихме шиканиране по отношение на заглавието на законопроекта, обърна се Желязков към харвардската партия от парламентарната трибуна днес. - Защото вие се бяхте приготвили с над 30 предложения с т.нар. според вас редакционни промени на наименованието. Ваш колега дойде и ми ги връчи тук, на трибуната, преди те да са направени от залата. Може би тактическа грешка от ваша страна. Тези процедури имаха за цел дни наред ние да се занимаваме с наименованието", уличи схемите на "Промяната" зам.-председателят на Парламента.

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ЗАСЕДАНИЕТО НА ПАРЛАМЕНТА:

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време Зимната супа, която ще ни държи здрави за по-дълго време
ПИК TV x
Стефан Янев не се виждал като премиер - готов е за разговори с ГЕРБ (ВИДЕО) Стефан Янев не се виждал като премиер - готов е за разговори с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК