ИНТРИГИ В БТВ: Гена врежда любовника си вместо Хекимян. Цакат Виктория Петрова. Краси Гергов се връща в надзора

АВТОРСКИ НОВИНИ

ИНТРИГИ В БТВ: Гена врежда любовника си вместо Хекимян. Цакат Виктория Петрова. Краси Гергов се връща в надзора

197636
на 20.01.2021
ИНТРИГИ В БТВ: Гена врежда любовника си вместо Хекимян. Цакат Виктория Петрова. Краси Гергов се връща в надзора
Автор:   ПИК

Скандалите и екшъните в Би Ти Ви не секват покрай промените в ръководния екип на Би Ти Ви. Журналистите в нюзрума са шокирани от опитите на старото ръководство да се задържи на власт на мсяка цена, а песимизмът им се споделя от големи рекламодатели. Причините за това са в липсата на бързи и кардинални решения от страна на новите шефове, сред които е и Антон Хекимян, научи ПИК от вътрешни източници.

WINBET – забавление онлайн с над 2000 слот игри! (18+)

препоръчано

В опита си да угоди на всички, Хекимян не успява да се докаже като лидер и е клекнал пред Гена Трайкова, качвайки на екран протежето на старото ръководство Марина Цекова. Засега тя поема следобедни и късни емисии, което създава допълнително напрежение сред лицата на медията.

Както ПИК съобщи, крайната цел на привличането на Цекова е да смени звездата Виктория Петрова, което хвърли в шок зрителите на медията. Притесненията на работещите там пък са са, че в момента протестърският лагер на Трайкова гледа да потуши временно скандалите около назначението на Цекова и да направи промяната в дните след парламентарните избори. В периода, когато трябва да се сформира ново правителство, бившата партньорка на изгонения Венелин Петков, щяла да развърти метлата, ползвайки временното безвластие в държавата. 

"След всяка емисия Марина Цекова се отправя към кабинета на Гена, където се обсъжда как да продължи работата си в телевизията. Гена пък демонстрира, че ежедневно се грижи за развитието на новинарското съдържание - нещо, което не й беше приоритет досега", разкарват хора от Би Ти Ви. 

Паралелно с битката за собственото си оцеляване в медията, Трайкова работела и за интересите на интимния си приятел Иван Георгиев. По времето, по което Трайкова управляваше новините в тандем с Венелин Петков, Георгиев получи драстично увеличение на заплатата с привидния довод, че му се възлагат повече отговорности. Бившата водеща обаче работи активно и за това приятелят й да стане водещ на сутрешния блок на телевизията.

В момента няколко души се борят за поста, а Трайкова е решила да впрегне сили, помагайки на интимния си приятел. За тази цел тя е направила и невъзможното невзрачният й партньор да застане до Светослав Иванов в специалното изборно студио, посветено на смяната на властта в САЩ. Идеята й е студиото да послужи за тест и след него Георгиев да е крачка пред останалите конкуренти за поста. Евентуални добри рейтинги на програмата ще бъдат приписани на Георгиев, а не на водещия на “120 минути” и екипа от редактори.

В настоящата ситуация за Гена Трайкова е важно Иван Георгиев да стане водещ на сутрешния блок по две причини. От една страна, вече няма да е в сянката на Лиляна Боянова, заради която новинарският им тандем събира зрители. От друга - така Трайкова и кръговете, близки до нея, ще продължат да имат платформа, в която да изразяват протестърските си идеи. За последното бившата половинка на Венелин Петков се е договорила с лидери на опозиционни партии, като е получила и гаранции за подкрепа от медии като “Капитал”, “Свободна Европа”, “Клуб Z” и други.

В момента част от редакциите търсят начини да обвържат действията на Гена Трайкова уж с пазенето на основни журналистически принципи и се очаква активизирането на АЕЖ, ако главната редакторка бъде сменена. Както и протестърските медии на подсъдимия Иво Прокопиев да включат в дневния си ред, освен Мария Цънцарова и Марина Цекова, и невзрачния Иван Георгиев. В случай, че Трайкова бъде отстранена от поста си и не получи задоволителна компенсация, са решили да натопят за изгонването й Виктория Петрова, като припомнят близостта й с министър Красен Кралев.

Към момента пък търсели и варианти за договорка с “Репортери без граници” освобождаването на Венелин Петков и очакваното такова на Гена Трайкова да бъдат повод България да падне с още няколко места в класацията им, която се очаква да излезе през февруари или март.

Трайкова търси подкрепа и от приближената до Антон Хекимян Валя Гиздарска. Двете и към момента имат ръководни позиции в новините, опитват се да запазят местата си, а мнозина репортери от телевизията смятат, че Хекимян ще е кукла на конци по същия начин, по който бе и Венелин Петков. За повечето служители е ясно, че промяната в политиката и разделението в редакцията е настъпило именно заради Трайкова, която се изживява като сив кардинал.

Междувременно, от нежелание да се конфронтира с бившите си колеги страда и новият програмен директор на медията Христо Хаджитанев. Тъй като идва от екипа на Николаос Цитиридис, новият програмен директор е склонен да даде нов кредит на доверие към шоуто. Въпреки драстичния спад в гледаемостта на предаването, поставил медията чак на трета позиция в новогодишната нощ, то ще продължи да се излъчва и от февруари. За да не забравят физиономията на гърка с труднопроизносимо име, от телевизията са заснели специални поздрави от него към януарските именици.

Рейтингите на сериала “Добрият доктор” обаче показват, че не е нужно в този часови пояс да има скъпо шоу, за да се гледа телевизията. Паралелно с това пиарите на телевизията напоследък срещат проблеми да наложат лица като Цитиридис и Марина Цекова. Из различни сайтове и медии се публикуват позитивни материали за личния им живот, но те не се радват на много четения и позитивни коментари.

Цялата тази ситуация кара рекламодателите да продължат да са скептични към телевизията, въпреки че отново в надзорния й съвет преди Коледа бе вписан Красимир Гергов. Търговският отдел е свалил цените за рекламодатели през януари, а няма предвидимост и за това какво ще се случи в ефира на канала през цялата година. На клиентите се предлага да рекламират в новия сериал на телевизията. Проблемът е, че още никой не го е гледал, а и вече няма много желаещи за участие във форматите “България търси талант” и “Мастършеф”.
Задачата на новите шефове Хекимян и Хаджитанев не е лека, но и търпението към тях няма да е безкрайно, категорични са хора от телевизията, запознати с методите на действие на новия собственик Петр Келнер.

Първите им ходове не вдъхват увереност, че ще се справят, а и след одобрението на сделката за Нова телевизия се очаква и още по-сериозно засилване на конкуренцията между двата канала. До момента дори не е проведен разговор със служителите, за да им бъде обяснено какво се случва и какво е бъдещето им. Някои от тях вече получават оферти за работа от конкурентни телевизии, които на всяка цена искат да си направят PR с привличането на лица от Би Ти Ви. Из кулоарите на медията пък се шегуват, че програмата тотално ще бъде “затворена” откъм гледаемост - сутрин зрителите ще избягват Иван Георгиев, а вечер - Николаос Цитиридис.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 29 март - Лъвовете се радват на материални успехи, поредната интрига пречи на Скорпионите
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за Турски поток: Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ отговори на ППДБ за "Турски поток": Когато Асен Василев сложи 20 лева такса на мегаватчас за руския газ, този проект беше прекрасен! Сега е много лош (ВИДЕО)
ново
Днес: 71
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК