Инфлацията в САЩ остава висока и през септември

Америка

Инфлацията в САЩ остава висока и през септември

3737
на 17.10.2022
Инфлацията в САЩ остава висока и през септември
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Растежът на потребителските цени в САЩ на годишна база се забави през септември по-слабо от очакваното - до 8,2% от 8,3% през август, показват последните данни на Департамента по труда.

препоръчано

Така те засилват очакванията, че Федералният резерв ще предприеме четвърто повишаване на основния си лихвен процент със 75 базисни пункта на заседанието през ноември.

Все още твърде високата инфлация вероятно ще затвърди критиките, че администрацията на президента Джо Байдън не е успяла да намали покачването на цените.

Индексът на потребителските цени в страната се повиши през септември с 0,4% спрямо август, когато нарасна с 0,1%, предава БГНЕС.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с мощна офанзива във Велинград (НА ЖИВО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов с мощна офанзива във Велинград (НА ЖИВО)
ново
Днес: 43
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК