Иран врътна кранчето на доставките на газ за Ирак

Близък изток

Иран врътна кранчето на доставките на газ за Ирак

12368
на 28.12.2020
Иран врътна кранчето на доставките на газ за Ирак
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Столицата на Ирак Багдад, както и други градове в страната, са сериозно застрашени от спирания на тока, след като Иран намали доставките на газ, съобщи БТА.

препоръчано

Иран сви износа на газ за Ирак до 5 млн. куб. метра спрямо 50 млн. куб. метра преди две седмици, посочвайки като причина неплатени сметки. Техеран официално уведоми иракското министерство на електроенергията, че планира да намали доставките още повече - до 3 млн. куб. метра, съобщи говорител на ведомството.

Така Ирак е загубил около 6550 мегавата електроенергия. Дневното потребление в страната в пиковите часове през зимата достига около 19 000 мегавата, макар да се произвеждат около 11 000 мегавата. За покриване на недостига се разчита на внос на електроенергия.

свързани новини

Министърът на енергията на Иран Реза Ардаканиян се очаква да посети Багдад във вторник, за да обсъди неплатените сметки с иракския си колега.

САЩ многократно удължаваха с 90 или 120 дни изключение от санкционния режим, което позволява на Багдад да внася енергия от Иран.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО) Доган се изниза от централата на ДПС - охранители държаха медиите на разстояние (СНИМКИ/ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК