Иран и Русия започнаха съвместни военни учения в Каспийско море

Азия

Иран и Русия започнаха съвместни военни учения в Каспийско море

10963
на 22.07.2024
Иран и Русия започнаха съвместни военни учения в Каспийско море
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Военноморските сили на Иран и Русия започнаха днес общи учения в Каспийско море, потвърждавайки стратегическото партньорство между двете страни, предадоха ДПА и БТА.

препоръчано

Очаква се маневрите да включват тактически занятия, както и отработване на спасителни мисии и на операции срещу пирати, съобщава иранската новинарска агенция ИСНА, като се позовава на говорител на иранските военноморски сили. Не се разкриват повече подробности за съвместните маневри.

Иран и Русия са близки съюзници от години, като и двете държави подкрепят режима на сирийския президент Башар Асад. Техеран беше обвинен, че доставя на Русия дронове, които се използват във военните действия в Украйна. Иранските лидери отхвърлят тези обвинения.

Очаква се наскоро избраният президент на Иран Масуд Пезешкиан, смятан от широката общественост за умерен реформатор, да потърси по-тесни връзки със Запада на фона на повишилото се през последните години напрежение, посочва ДПА.

Съвместните учения в Каспийско море обаче предполагат, че Пезешкиан няма намерение да прекъсва отношенията с Москва, допълва агенцията.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Оптимизъм за Телеца, пари за Близнаците, Везните да са умерени в секса
ПИК TV x
УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата УНИКАЛНО ШОУ! Това ВИДЕО за Кирил Петков и училището за рап ще срути Мрежата
ново
Днес: 50
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК