Вход
София
Времето в София 7 o C

Иран обяви: Оръжейното ембарго на ООН изтече

Иран обяви: Оръжейното ембарго на ООН изтече

на 18.10.2020
7640
0
Иран обяви: Оръжейното ембарго на ООН изтече
Автор: ПИК
18.10.2020
0
7640

Иран обяви, че в неделя е изтекло оръжейното ембарго на ООН на и от ислямската република. Краят на ембаргото беше договорен с иранската ядрена сделка със световните сили от 2015 година.

И докато Техеран празнува, Вашингтон предупреди, че Иран ще е в нарушение на резолюциите на ООН, ако прави оръжейни сделки и заплаши със санкции, предава БНР.

По силата на ядреното споразумение с Иран от 18 октомври трябва да започне прогресивно вдигане на оръжейното ембарго. Вместо прогресивно Техеран настоява, че е договорена автоматична отмяна на забраната за сделки с оръжия като част от споразумението от 2015година със Съединените щати, Китай, Великобритания, Франция, Германия и Русия.

Иран обяви отмяната на ембаргото за дипломатическо победа над Съединените щати и така се отваря пътя към покупка на оръжия от Китай, Русия и други държави. 

Сподели:
свързани новини
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19104
архив

На гроба на застреляна мутра издигнали паметник във формата на мобилен телефон. След ден на екрана било написано: “Абонатът е извън обхват”...

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
АСТРОЛОГ: Денят е добър за начало на важни дела. Всичко, което се започне, ще има успех
x