Иран, Русия и Азербайджан се подготвят за тристранна среща на високо равнище

СВЕТЪТ ДНЕС

Иран, Русия и Азербайджан се подготвят за тристранна среща на високо равнище

4183
на 08.08.2016
Иран, Русия и Азербайджан се подготвят за тристранна среща на високо равнище
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Президентите на Русия, Иран и Азербайджан Владимир Путин, Хасан Роухани и Илхам Алиев ще се срещнат в Баку днес, предаде Anadolu Agency.

препоръчано

В основата на разговорите им ще бъде положението в Нагорни Карабах. Тримата ще обсъдят също така икономическото сътрудничество, енергетиката и транспортни проекти, както и въпросите, свързани със сигурността и борбата срещу тероризма. 

Една от основните теми на срещата ще бъде железопътната линия Казвин-Ращ-Астара, която да свърже Русия с Азербайджан и Иран. Очаква се железопътната линия да пренася първоначално по шест милиона тона годишно, достигайки по-късно до 15-20 милиона тона на година. 

Тримата ще обсъдят и енергийния коридор „Север-юг“, който трябва да синхронизира енергийната мрежа между трите държави. 

 

 

Фокус

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК