ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Българите от години потребяват предимно български козунаци, а добрият български козунак първо в настоящия модел трябва да е пакетиран. Второ – трябва да има ясно съдържание на съставките, които са вложени в неговото производство – бяло пшенично брашно, захар, яйца или яйчен меланж, сухо мляко или прясно мляко, фрукти, лимонови резанки, лимонова есенция, задължително масло, може малко и растително масло.
Това е съветът за перфектната рецепта за козунак от магазина председател на Управителния съвет на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.
"Добавят се много ядки, а също така локум или мармалад в някои краища на страната. Добрият козунак има богат състав. На външен вид той се отличава с големия си обем, лекото тегло, със златисто-кафява препечена коричка, обилно поръсена със захар", издава още тайната Кукушева.
"Моят съвет към българските потребители е тази година да не търсят в интернет доставки на козунаци. Най-малкото в тези рискови условия на пандемия не бива да се поддават на изкушението, защото няма никаква гаранция при какви условия е произведен и пакетиран съответният козунак", призова тя.


