Вход
София
Времето в София 14 o C

Искате щастлива връзка - спазвайте ето тези прости правила

Искате щастлива връзка - спазвайте ето тези прости правила

на 25.05.2020
12261
0
Искате щастлива връзка - спазвайте ето тези прости правила
Автор: ПИК
25.05.2020
0
12261

Най-важното за една връзка е да се уверим, че тя е здрава и ни носи само щастие. Тези 13 жени споделят правилата за изграждане и запазване на добри взаимоотношения с партньора си, като всяка от тях дава по един прост съвет.

Как да разберете, че сте в токсична връзка</p><p>

Как да разберете, че сте в токсична връзка

Една връзка не може да мине без моменти, в които сме...

на 18.05.2020

1. Никакви заплахи за напускане. Никога. Ако някой от нас е стигнал дотам да си мисли за това, то значи е време да поговорим сериозно. Наистина помага, когато подсилим доверието си един в друг и се чувстваме като екип.

2. Имаме си тайна дума, нещо като код: "ананас". Ако единият от нас се чувства ядосан или разочарован и има усещането, че ще се стигне до спор, използва думата. Това означава, че имаме нужда от 5-минутна почивка един от друг, след което се връщаме и опитваме да поговорим спокойно.

3. Винаги вечеряме заедно, дори да сме безкрайно заети. Без значение какво, може дори и зърнена закуска да е. Важното е да сме двамата и да си говорим, съветва "Космополитан".

4. По време на спор сме се разбрали да си казваме нещо от типа „Обичам те, но ме влудяваш” или „Знаеш, че обожавам прекрасното ти голямо лице, но не съм съгласна с мнението ти”. Винаги помага.

5. Когато приятелят ми ме дразни или ми се подиграва, но на мен вече не ми е забавно, казвам безопасна дума и си вземаме почивка. Понякога след това обсъждаме защо се е стигнало дотам, но обикновено разбира сам с кое е прекалил.

Тези благородни лъжи ги има във всяка връзка

Тези благородни лъжи ги има във всяка връзка

Всеки човек лъже, без значение дали е честен по природа...

на 22.05.2020

6. Нашето мото е „Винаги в един отбор”. Комуникацията е ключова, по-добре е да нараниш другия с истината, отколкото да задържиш всичко в себе си с години. Накрая и най-малката искра ще създаде пожар, който може да се окаже по-опасен, отколкото си предполагала.

7. Ако кучето е в скута на единия и той се нуждае от нещо (например за пиене), другият го подава. Не е нужно да се стига до прехвърляне на кучето. Ние му казваме „работа в екип”, защото днес ще съм аз, утре ще е той. И не само с кучето.

8. Винаги сме благодарни един на друг за домакинските задължения. Понякога пускам прахосмукачка и си мисля „Той никога не чисти и не мие пода, защо го правя само аз”, но след това си спомням, че само той винаги пазарува и се занимава с прането.

9. Без неизказани желания или обяснения. Ако искаш нещо от другия човек, трябва да му го кажеш. Тогава той има избора как да постъпи. Неправилно е вътрешното мислене, с което много двойки се сблъскват. Защо се разстройвам, когато той не е направил нещо, което аз съм очаквала, че ще направи. Той не може да се сети сам, че аз очаквам това от него. Ето колко объркващо е. Искаш да пусне пералнята – кажи му. Ако той откаже, тогава вече имаш право да му се сърдиш.

10. Питаме се преди да се пипаме. Трябваше да наложа това правило, защото той обича твърде много да се гушка, а аз се нуждая от моето си лично пространство. Сега, от уважение към мен, всеки път ме пита преди да ме грабне в прегръдките си. Може би звучи като странно правило, особено след като сме заедно вече от пет години. Все пак той се съобразява с мен, защото иска и на мен да ми е приятно.

11. Например, когато той се прибере, а аз вече съм вкъщи, оставям каквото правя и го прегръщам за добре дошъл. Задължително.

12. Никога не крещим. И двамата сме имали в живота си такива хора и знаем много добре, че когато емоциите надделеят в човек, е трудно да се овладее. Когато сме ядосани, винаги си даваме време, за да се успокоим, и след това обсъждаме проблема.

13. Стоп бутонът. И двамата имаме право да спрем разговор, ако мислим, че няма смисъл от него.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Смятате ли, че властта трябва отново да затегне мерките заради увеличените случаи от коронавирус?
Общо гласували: 8900
архив

Богаташ на операционната маса се моли на хирурга: - Моля те, докторе, само да ме спасиш, ще ти платя колкото кажеш пари, ще те позлатя! Докторът: - Ти сега ми дай парите, че колко съм ги чувал тези... Помогнеш му, спасиш го, а той после лежи в ковчега и се прави, че не те познава.

няма нови новини
Днес: 18
hot
най-четени новини в момента
сега
2235
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
САМО В ПИК TV: Пандемията от COVID-19 провали за втори път сватбата за милиони на сина на Динко Динев
x
ЗАГАДКА: Откриха гигантска структура в Космоса
x