Искат кръгово кръстовище на опасен път край Свиленград

ЧАС ПИК

Искат кръгово кръстовище на опасен път край Свиленград

3202
на 06.03.2021
Искат кръгово кръстовище на опасен път край Свиленград
Автор:   ПИК

Да бъде изградено кръгово кръстовище в квартал "Капитан Петко войвода“, където се пресичат Републикански път I-8 с пътища II-88 и II-89. Това поиска община Свиленград след онлайн заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата. 

препоръчано

Участъкът е с най-много ПТП в Свиленград за последните десет години. Директорът на ОДМВР старши комисар Ангел Цанков заяви, че изграждането на кръгово кръстовище там би подобрило безопасността на движението.

Освен това би намалило аварийността и възможностите за пътно-транспортни произшествия. Комисията гласува единодушно и подкрепи осъществяването на проекта.

На воденото от заместник-областния управител Митко Петров заседание стана ясно, че само за първите 2 месеца от тази година по пътищата в областта са станали 33 тежки ПТП с 49 пострадали и един загинал.

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ-СДС получиха мандат за правителство като първа сила на изборите - Даниел Митов го взе от Румен Радев (НА ЖИВО/СНИМКИ/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 210
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това