Искра Михайлова: Критична е ситуация по отношение на „Мини Марица Изток“

Политика

Искра Михайлова: Критична е ситуация по отношение на „Мини Марица Изток“

16468
на 21.01.2023
Искра Михайлова: Критична е ситуация по отношение на „Мини Марица Изток“

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Намираме се в изключително критична ситуация по отношение на енергийния комплекс „Мини Марица Изток“. Това заяви на пресконференция депутатът от „Възраждане“ Искра Михайлова. Тя посочи, че от партията ще настояват преговорите за преразглеждане на Плана за възстановяване и устойчивост в частта му енергетика да се проведат до края на месец март.

препоръчано

„Условията, които в момента са заложени в Плана, унищожават енергийната независимост на България“, каза депутатът. От думите ѝ стана ясно, че ако не се преразгледат тези договорености, на страната ни от износител на електрическа енергия може да се наложи да стане вносител на такава. 

От "Възраждане" ще настояват да бъдат премахнати всички текстове, с които се поема ангажимент за намаляване на мощностите с 40 на сто до 2026 година и окончателното закриване на ТЕЦ-овете до 2038 година. „Очакваме подкрепа както от работещите в енергийния комплекс, така и от всеки български гражданин“, посочи още Михайлова.

От "Възраждане" допълниха, че са провели разговори с  КТ „Подкрепа“ и КНСБ и са стигнали до разбирателство по отношение на участието на председателите на профсъюзите в преговорния процес.

От думите Искра Михайлова стана известно, че в сряда ще бъде внесено писмо до президента Румен Радев и Министерски съвет с настояването за включване на синдикалните организации в предоговарянето на Плана за възстановяване и устойчивост.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си САМО В ПИК! Ексклузивният хороскоп на Алена за последния работен ден за седмицата: Бизнес успехи за Телеца, Близнаците да не пътуват, а Везните да не мърморят на партньорите си
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 86
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК