Искрен Пецов повежда Фестивала на чесъна край София

Региони

Искрен Пецов повежда Фестивала на чесъна край София

10920
преди 4 часа
Искрен Пецов повежда Фестивала на чесъна край София
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

На 28 и 29 септември 2024 г. село Долни Раковец, община Радомир, ще стане център на едно от най-колоритните и вдъхновяващи събития в България – Фестивала на чесъна. Това събитие съчетава автентичния български дух, музиката и традиционната кухня с магията на прочутия чесън – символ на здраве и благоденствие от векове. Събитието обещава два дни, изпълнени с фолклор, музика, забавления и вкусни изкушения, в които любовта към родните обичаи и природни дарове ще бъде почетена с грандиозни изпълнения и кулинарни изненади.

препоръчано

Специален гост и водещ на фестивала ще бъде обичаният от всички певец Искрен Пецов, който не само ще ръководи събитията в двата дни, но и ще зарадва публиката с най-големите си хитове. Неговото участие ще придаде на фестивала уникален чар и емоция, които ще докоснат сърцата на всеки присъстващ.

Фестивалът ще започне в събота точно в 11:30 ч. с величествено изпълнение на гайди. След това, кметовете на Радомир и Долни Раковец, заедно с други официални гости, ще приветстват всички посетители.

От 12:00 ч. сцената ще бъде завладяна от таланта на шеф Станислав Иванов, победител в петия сезон на Hell's Kitchen. С истинско майсторство и страст, той ще представи на живо приготвянето на разнообразни специалитети с чесън – от пикантни разядки до уникални ястия, които ще разкрият неподозираните възможности на тази любима подправка. Всички зрители ще могат да се насладят на шоуто благодарение на видео стената, която ще покаже всеки детайл от процеса.

Следобедната програма ще продължи с динамични и завладяващи фолклорни изпълнения от ансамбли от цялата страна. Един от най-вълнуващите моменти ще бъде играта "Плетене на чесън" в 15:00 ч., където посетителите ще имат шанса да покажат уменията си в изработването на венци от чесън. Жури от публиката ще избере победителите, които ще получат специални награди.

Вечерта ще завърши с невероятни изпълнения от гост-изпълнителката Лилия Семкова.

Вторият ден от фестивала – неделя, ще започне в 12:00 ч., когато Искрен Пецов отново ще зарадва публиката със своите най-големи хитове. Програмата ще продължи с фолклорни изпълнения от местни ансамбли и танцови клубове. За втора поредна година ще се проведе и играта "Плетене на чесън", където нови състезатели ще опитат да покажат своите способности и да спечелят награди за най-красиво сплетения венец.

Фестивалът на чесъна е не само празник на българските традиции, но и на единството на хората, обичащи родните култура и кулинария.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион САМО В ПИК! Топ хороскопът на Алена за последния работен ден от седмицата: Телците да не пътуват, Лъвовете да не влизат в конфликти, проблеми за консервативния Скорпион
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 85
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК