ИСКРИ В ЕФИР: Виктор Димчев влезе в остър спор с Бабикян и депутат от ДеБъ за промените в Изборния кодекс, пътищата и управлението на пандемията

Акценти

ИСКРИ В ЕФИР: Виктор Димчев влезе в остър спор с Бабикян и депутат от ДеБъ за промените в Изборния кодекс, пътищата и управлението на пандемията

76754
на 04.05.2021
ИСКРИ В ЕФИР: Виктор Димчев влезе в остър спор с Бабикян и депутат от ДеБъ за промените в Изборния кодекс, пътищата и управлението на пандемията
Автор:   ПИК

Телевизионният продуцент и фотограф Виктор Димчев, депутатът от ИМВ Арман Бабикян и депутатът от Демократична България Стоян Михалев коментираха по Нова телевизия промените в Изборния кодекс. Тримата влязоха в остър спор, който си пролича с особена сила и в темите за празничното пътуване и управлението на пандемията.

препоръчано

„Всеки път, когато политиците започват да говорят за избори, правят промени. Всъщност това  е един и същ Изборен кодекс. Запетайките едва ли ще променят нещо“, обяви Виктор Димчев.

„В момента се доведе до криза, която не се случвала от 2013 год. Ако и през лятото не успеем да изберем правителство, можем да закрием държавата. Важно е партиите да седнат и да се разберат за политиките“, заяви той.

Бабикян призна, че не е добре да се правят промени преди изборите.

„Ако нямаше избори, може би нямаше да е толкова прибързано. Можеше да се направят много по-дълбоки премени. От 10 неща, успяхме да направим 3 промени. Изисква се време за качествени промени в Изборния кодекс“, каза той.

„Няма как състава на ЦИК да не бъде сменен, защото ще саботира промените“, отсече Стоян Михалев.

Музикалният продуцент изтъкна, че по този начин се дава възможност за промяна. Михалев визира най-вече гласоподавателите в чужбина.

За гласовете в Турция, които  според ВМРО ще се увеличат след промените и ще обслужват интереса на Ердоган, Арман Бабикян обяви:„Този прочит е много жалък за мен“.

„Прочитът е сбъркан, защото или си български гражданин, или не си. Отказвам да меря българските граждани на килограм  и етнос“, каза той.

„За мен е учудващо, че действащи политици казват едно, а вършат друго. Това не е важно. От друга страна вотът в чужбина с 20 000  или 50 000 какво ще промени повече. Все пак общо гласуват около 3 млн. души. Надявам се, че новата избирателна комисия ще промени несправедливото  отношение и за гласоподавателите в чужбина“, заяви  Димчев

„Именно, защото съм запознат с новите технологии, съм обезпокоен“, обяви той по повод на машинното гласуване.

Той припомни за проблемен случай в САЩ, свързан с подобно гласуване.

Те коментираха и темата с празничното пътуване.

„Имаме опит да не можем да управляваме предвидими неща“, отсече Бабикян.

„Ние още се борим със сезоните. Защо се учудваме на блокираните магистрали сега?“, продължи той.

„Всяка година загиват все по-малко хора. Пътищата се подобряват. Проблемът са самите шофьори“, обяви Димчев.

„Задръстванията са обичайни. За щастие се случва само по празниците“, продължи той.

Той изтъкна, че почти всички катастрофи се случват след грешки на шофьорите.

Стоян Михалев не се съгласи, че пътната безопасност е по-добра. Според него само превозните средства са по-високотехнологични.

Той отново натътри, че ремонтът на пътищата не се правил качествено, визирайки управляващите.

„Тези, които управляват общите ни пари, те трябва да се справят“, продължи Михалев

„Няма чак толкова удавени хора в България, че правителството да е виновно“, категоричен е Димчев.

„Струва ми се, че се преекспонира тази тема. Виждаме какво се случва и в други държави, и то доста развити“, продължи той.

„Дано в другото правителство успеете да го направите. Имахте възможност да го направите сега. Няколко пъти ви каниха в правителството, включително, ако се обадите и на Корнелия Нинова, която утре ще каже за мандата“, обърна се Виктор Димчев към Михалев.

Депутатът от ДБ му отвърна ядосано: „Не сте разбрали кои партии имаха възможност да съставят правителство. Всъщност коалицията е ГЕРБ, ДПС и БСП“.

Тримата коментатори засегнаха и темата за края на третата вълна на пандемията.

„Загубих твърде много по време на пандемията. Загубих баща си. Но много по-важно е как ще се управлява здравната криза“, обяви Михалев, който разкритикува управлението на коронакризата от страна на ГЕРБ.

Той каза, че още през април правителството е отказало квотата ни за иРНК ваксини за сметка на една векторна ваксина, която се оказала доста несполучлив избор.

Михалев бе категоричен, че е царяло пълно безхаберие от страна на управляващите по отношение на справянето на кризата.

„Лъжа е това, което говореха за пандемията и успехите ни“, категоричен е депутатът от ДБ.

„За пореден път чувам, че правителството е виновно. Не може всяка лична трагедия да се прехвърля върху административен управник. Виждаме какво се случва по целия свят“, обяви Димчев.

„Какво ви носи да поддържате тази лъжа за ваксините и управлението на пандемията“, изригна Михалев към Димчев.

Бабикян също подкрепи Михалев.

„Управлението на ГЕРБ не успя да се справи с тази криза. Да купиш най-евтината ваксина и сега да се чудиш какво да я правиш. Сигурно сега ще я подаряваме. Видяхме и до какви ситуации се стигна от началото на пандемията у нас “, отсече Бабикян.

Сподели:
Бомба x
Любовен хороскоп за май Любовен хороскоп за май
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с... САМО В ПИК TV! Лъсна голяма тайна за Емил Костадинов: вицето на БФС с курс към родилното, тази красавица ще го дари с...
ново
Днес: 12
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това