Испания легализира евтаназията

Европа

Испания легализира евтаназията

4224
на 26.06.2021
Испания легализира евтаназията
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Закон, легализиращ евтаназията, влезе в сила в Испания и нареди страната сред малкото в света, позволяващи на пациент, страдащ от неизлечима болест, да умре, за да сложи край на мъките си, предаде Франс прес.

препоръчано

Текстът "отговаря на едно обществено искане и съдържа гаранции", засягащи евтаназията, изтъкна в четвъртък в комюнике здравното министерство на лявото правителство, превърнало в свой приоритет този закон, приет от парламента през март.

Испания е четвъртата европейска страна, която декриминализира евтаназията, след Нидерландия, Белгия и Люксембург.

Новият закон позволява както евтаназията - когато медикът предизвиква смъртта на пациента, така и медицински подпомаганото самоубийство - когато пациентът самостоятелно взема предписаната му доза препарат, причиняващ смъртта.

свързани новини

Той предвижда за всекиго, страдащ от "тежка и неизлечима болест" или хронични болки, "водещи до неспособност" да действа, възможността да потърси помощ от медиците, за да издъхне, което ще му спести "непоносимите мъчения".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО) Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК